SPOOKSONATE

De leerlingen van de derde graad gingen gisteren naar de toneelvoorstelling Spooksonate. We krijgen enkele boeiende nabeschouwingen die we graag publiceren.

Dinsdagnamiddag zijn enkele klassen van de derde graad naar de toneelvoorstelling ‘Spooksonate’ gaan kijken in CC Het Gasthuis te Aarschot. Naast onze school waren er ook leerlingen van andere scholen aanwezig. De voorstelling werd gebracht door de groep Het Ongerijmde. Alle rollen werden vertolkt door drie acteurs, nl. Jenne Decleir, Danny Timmermans en Elke Gryson.
Spooksonate speelt zich af in en rond een villa waar spookfiguren en doden ronddwalen. De onbetrouwbare Hummer leidt er een jonge student rond en laat hem kennis maken met zijn dochter, op wie hij later verliefd wordt. De toeschouwer wordt meegesleurd naar een schimmenwereld, waar bedrog en leugens centraal staan…
Ik persoonlijk vond het een heel mooi stuk: door de licht- en rookeffecten werd er een speciale sfeer gecreëerd en de expressionistische, vaak grappige acteerhouding van de acteurs was echt top! Na een dik uur zat de voorstelling erop en druk nasprekend over de kokkins ‘ballet skills’ wandelden we ontspannen terug naar DIA.
Wies Van Hirtum, 6A

Ik vond het toneelstuk een echte voltreffer.
Het feit dat de acteurs snel en levensecht in de huid van verschillende personages kunnen kruipen is echt indrukwekkend. Emoties en gedachten worden op een professionele manier moeiteloos doorgespeeld naar het publiek, al dan niet met een flinke dosis humor.
De toeschouwer wordt meegesleurd in een boeiend spektakel van bedrog, verwijten en intriges. Het Ongerijmde laat ons zien dat je ook met weinig acteurs en beperkt decor een absoluut meesterwerk naar voren kan brengen.
Seppe Melis, 6C

Zonder enig idee te hebben van wat ik me erbij moest voorstellen, zocht ik een goede zithouding om de komende negentig minuten te kijken naar de opvoering van Spooksonate door Het Ongerijmde. Ik had hoge verwachtingen. Niet alleen werden de rollen immers vertolkt door een topcast, ook het verhaal zelf had al heel wat bekendheid verworven. De lichten in de zaal gingen uit en de acteurs verschenen op het toneel. En ja hoor, ik werd niet teleurgesteld. De manier waarop ze hun eigen interpretatie van het verhaal van Strindberg op een moderne, hedendaagse manier naar voren brachten, was over de gehele lijn geslaagd. Ondanks de nogal lange duur van het stuk, wisten de acteurs me toch continu te boeien. Op de vraag of ik het toneelstuk geslaagd vond of niet, kan ik dus maar een ding antwoorden: mijn verwachtingen zijn volledig ingelost.
Thijs Van den broeck, 6A

Het was een toneelstuk waarin veel symboliek werd verwerkt. Hierdoor was het soms moeilijk te volgen en te begrijpen. De inleiding die we op vooraf in de klas hebben gekregen, was zeker niet overbodig en gaf ons toch een beter kijk op wat we ervan mochten verwachten. De acteurs waren me zeker bekend en speelden hun rollen heel goed waardoor het “zware” toneelstuk toch in zoveel mogelijk passages werd verlicht en er soms wat humor in verwerkt werd. Dit laatste was zeker een goede aanvulling om er een geslaagde voorstelling van te maken.
Han Devos, 6D

Het toneelstuk dat we bijwoonden, was niet zomaar een doorsnee dorpsklucht. Het had iets modern en vernieuwend. Aan de ene kant lag dit aan de minimalistische decoropbouw, maar aan de andere kant ook aan het feit dat de drie acteurs meerdere personen vertolkten in het stuk. Ook al was de verhaallijn wat moeilijk, toch heb ik genoten van dit toneelstuk. In de nabespreking in de klas werd het me wel allemaal duidelijk. Het ‘rare’ kantje aan beide de personages en het verhaal vond ik eveneens op een of andere manier wel interessant. De acteurs verdienen ook een pluim voor hun geleverde professionele prestatie.

Warre schauwaers, 6D
Ik vond het toneelstuk verrassend goed, ook al had ik me er iets heel anders bij voorgesteld. Het thema kwam goed naar voren. Het bedrog, de leugens en de misdrijven zaten verscholen achter een bepaalde symboliek, maar waren makkelijk te begrijpen. Ik was erg onder de indruk over de geloofwaardigheid. Maar deze acteurs zijn zo ervaren dat dit geen enkel probleem was.”
Evert Verrycken, 6C

Ik vond het toneelstuk een echte voltreffer.Het feit dat de acteurs snel en levensecht in de huid van verschillende personages kunnen kruipen is echt indrukwekkend. Emoties en gedachten worden op een professionele manier moeiteloos doorgespeeld naar het publiek, al dan niet met een flinke dosis humor.De toeschouwer wordt meegesleurd in een boeiend spektakel van bedrog, verwijten en intriges. Het Ongerijmde laat ons zien dat je ook met weinig acteurs en beperkt decor een absoluut meesterwerk naar voren kan brengen.
Seppe Melis, 6C

This entry was posted in Binnenland, Events, kunst, Nederlands, Taal, toneel and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *