Naar Tremelo

Alle 225 leerlingen van het derde jaar beleefden vandaag een fantastische dag. Ze reden vanmorgen met de fiets langs de mooie Demerboorden naar Tremelo. Een prachtige fietstocht! De sportieve en gezonde prestatie werd gevolgd door een spirituele bezinning: pater Obbels vierde samen met de jongeren de eucharistie. Enkele meisjes en jongens luisterden de viering op met hun muzikale capaciteiten.
Het geboortehuis van Damiaan was gesloten wegens restauratiewerken. Oud-DIA-leerkracht en bezieler van dit Damiaanmuseum vertelde echter met veel enthousiasme over Damiaan, zijn leven en zijn idealen. Die idealen worden ook vandaag nog gerealiseerd door Damiaanactie. Deze organisatie gaf eind augustus aan een DIA-leerlinge en leerkracht de kans om een inleefreis naar India mee te maken. Tine Mellaerts (5C) en muziekleerkracht Joeri Herregat vertelden honderduit over hun belevenissen. Ze waren duidelijk aangestoken door het vuur van Damiaan!
Een gezellige picknick en een partijtje voetbal voor de terugrit naar Aarschot maakten de dag compleet.
Na deze zonovergoten, heerlijke schooldag was de reactie van een leerkracht: “Geweldige dag, en wij worden daar zelfs nog voor betaald!!”
DIABLOG feliciteert de initiatiefnemers en alle ondersteuners die al jaren deze zinvolle dag organiseren!


Klik hier voor een diashow (74 foto’s)

This entry was posted in Binnenland, Damiaan, Events, Excursie and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *