Africrack 2015 van start!

Reeds gedurende 7 jaar trokken heel wat jongens en meisjes naar Gambia met het project Africrack.
Dit jaar vallen de subsidies en ondersteuning van de VZW Joetz helaas weg, maar toch beslisten Damiaaninstituut Aarschot en Sancta Maria Aarschot om door te gaan met het waardevolle project. Leerlingen van de afdeling Hout van DIA en van de afdeling Mode van SMA trekken in mei samen naar Gambia, niet om lekker op het strand te liggen maar om de handen uit de mouwen te steken! Ze zullen er meehelpen aan de uitbouw van een schooltje door schoolmeubilair en -uniformen te maken.
Onze jongeren krijgen zo de unieke kans om 14 dagen door te brengen middenin de Afrikaanse cultuur en de mensen ginder echt te leren kennen. Een fantastische ervaring die hun ogen doet open gaan!
Deze week vond de informatie-avond voor geïnteresseerde leerlingen en hun ouders plaats. Begeleiders en bezielers van het project Benny Salaets, Bob Demarsin, Carla Van Weert en Annick Wolfs vertelden vol overtuiging enthousiaste verhalen en grappige anekdotes.

Nu vrijdag staat de volgende activiteit al op het programma. Dan vindt in DIA de reünie plaats van alle deelnemers van de afgelopen 7 jaar. Dat wordt een blij weerzien!

KVG


Klik hier voor een diashow (11 foto’s).

This entry was posted in Buitenland, Damiaan, Events, Gambia and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *