Witte golf? Wit product? Witte woede?

Vanmiddag werd de ingang van de school belegerd door leerlingen in een witte schort. Is het al Chrysostomos? Gingen zij mee in een witte optocht? Neen: het waren leerlingen van 6 AC (Latijn-Wiskunde-Wetenschappen) en 6E (Industriële Wetenschappen) filmen de school in het kader van het Spin-Off project. Eerste opdracht van dit vakoverschrijdende project, met nadruk op de wetenschappelijke vakken. Dit project laat leerlingen proeven van moderne wetenschappen en technologie en hun toepassingen in hoogtechnologisch ondernemen. Het werd opgezet door de KHLim, KULeuven, UIA, Imec, DSP Valley, Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Overheid. Het project heeft eveneens een Europees luik.
Voor de leerlingen van 6 AC kadert dit in de onderzoekscompetenties, in IW wordt er gewerkt in functie van de GIP. De stuwende krachten achter dit project in DIA zijn Kristel Schoutens en Luc Vangenechten.

Enkele van hun opdrachten?
– Stel je school op een originele manier voor aan de hand van een diamontage, filmpje, … waardoor je laat zien wie jullie zijn, wat je verwacht van het project, …
– Verdiep je in de basisprincipes van de kwantumfysica aan de hand van de leerstations, die je kan downloaden van de projectwebsite.
– De scholen starten met het lezen van het wetenschappelijk artikel. Ze bezoeken een bedrijf dat een technologie heeft ontwikkeld dat verband houdt met het wetenschappelijk artikel.

Vanmiddag werd dus de eerste opdracht gerealiseerd. Als het filmpje klaar is, mag DIABLOG alvast meekijken! We wensen deze naarstige groep wetenschappers véél succes!

This entry was posted in Events, Fysica, Technologie, Wetenschap and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *