Bericht uit India – 3

WOENSDAG 27 AUGUSTUS 2014
Vandaag wordt een rustige dag waarbij we van Nellore naar Chennai rijden en ondertussen wat binnenwegen zullen nemen, om zo wat plaatselijke cultuur op te snuiven. Al snel blijkt dat de dag er helemaal anders zal uitzien. Als we reeds onderweg zijn naar Chennai krijgen we na een half uurtje telefoon. In een dorpje is een meisje van 19 met TBC opgespoord en we kunnen haar een huisbezoek brengen. Meteen keert het busje om, om richting het dorpje te rijden. Het meisje blijkt ook een baby te hebben waarvan vermoed wordt dat deze ook TBC heeft. Het meisje is graatmager en ziet er heel moe uit. Dokter Charles legt haar uit dat het belangrijk is om een genezingskuur te volgen bij hen en haar medicatie te nemen. Gelukkig wordt ze hierin gemotiveerd door haar familie.
Op het moment dat we vertrekken is het reeds dik in de namiddag. Tijd om van wat lokale gerechten te genieten.
We rijden naar een grote hut, waar we het kookschouwspel mogen aanschouwen. Gelukkig mogen we het achteraf ook opeten. Alle gerechten zijn even heerlijk, de ene al pikanter dan de andere. Tegen halfvijf vertrekken we dan eindelijk richting Chennai, waar we iets na negen toekomen. Nog een lekker dinerbuffet op het hotel om daarna onze vermoeidheid weg te slapen. Morgen gaan we immers op pad met dokter Santosh Kumar!

JH


Klik hier voor een diashow (12 foto’s).


Logo by Isabeau Goddé

This entry was posted in Buitenland, Damiaan, Engels, Events, Gezondheid and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Bericht uit India – 3

  1. diane says:

    Tine, jij straalt gewoon! Ik ben ervan overtuigd dat je 100% geniet van deze unieke ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *