Damiaan naar India

Damiaanactie organiseert i.s.m. regionale TV ROB een activiteit met de naam “mediadriehoek”. Eén leerkracht en één leerling uit het 5de middelbaar uit 3 scholen krijgen de kans om een project van Damiaanactie te bezoeken. Dit jaar is het Damiaaninstituut (terug) aan de beurt. We deden al eens mee aan het initiatief in 2001 (Bangladesh) en in 2009 (Congo). Doel van de 9-daagse inleefreis is de school de kans te bieden om gedurende een schooljaar het thema Noord-Zuid, ontwikkelingssamenwerking, gezondheid, vakoverschrijdende eindtermen.
Uit de geïnteresseerde leerkrachten werd muziekleraar Joeri Herregat geselecteerd. Vandaag kwam een afgevaardigde van Damiaanactie om de keuze tussen de 2 gemotiveerde leerlingen (Isabeau Goddé en Tine Mellaerts) te maken. De 2 hadden elk een schitterende motivatiebrief geschreven. Ze werden nog onderworpen aan een individueel gesprek en een taaltest (Engels). Het was spannend afwachten wie het ging halen. Uiteindelijk werd Tine uitgekozen. Een dikke proficiat!
De heer Herregat en Tine kunnen zich nu al beginnen voorbereiden op “de reis van hun leven” naar India van 23 tot 31 augustus. Volgend schooljaar zitten zij en Isabeau in het 5de jaar en zullen zij zich met hart en ziel inzetten om ervoor te zorgen dat onze school een massa geld bij mekaar brengt om lepra- en tuberculosepatiënten te redden.
DIABLOG wenst onze 2 vertegenwoordigers een dikke proficiat voor hun engagement en is ervan overtuigd dat zij een ongelooflijke ervaring zullen hebben!

Klik om te vergroten.

This entry was posted in Buitenland, Damiaan, Engels, Events, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Damiaan naar India

 1. Marleen says:

  Joeri en Tine, ik kijk al uit naar jullie verhalen. Geniet ervan en Go for It!

 2. maria eeckhout says:

  Beste Isabeau en Tine
  Fijn dat jullie zo enthousiast meededen aan de selectie. Spijtig genoeg kan er maar eentje mee…maar via internet en faceboek en zo, kan Isabeau ook wel een eindje mee, niet?…
  Proficiat allebei!

  Ook voor de leerkracht: proficiat met de selectie en vooral voor het positieve engagement!

  Succes!

  Maria

  Ook voor de leerkracht

 3. Luc Vandepitte says:

  Ik wens Joeri, Tine en de hele DIA-gemeenschap bij deze veel succes toe ! Het wordt zeker een heel indringende ervaring die je niet meer los zal laten.

 4. Johan Verschoote says:

  Een gemeende proficiat aan iedereen die meedeed, maar vooral aan Joeri en Tine.
  Een mooie, innemende foto toont aan dat de gelukkige papa terecht zeer fier is op zijn dochter.

 5. Cauberghs says:

  Proficiat allebei en geniet van deze ervaring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *