Finale

173 zesde en zevende jaarsleerlingen beleefden donderdagavond de laatste uurtjes op het Damiaaninstituut. De sporthal was nokvol: 700 aanwezigen vulden de zaal om te supporteren op de finalewedstrijd van onze afstudeerders. Op de avond van een belangrijke voetbalmatch voor ons nationaal elftal mocht de symboliek van het voetbal niet ontbreken! Daan Verschueren uit 6 Economie – Moderne Talen stak de spits af met een sterke speech over zijn ervaringen in DIA. De papa van Melanie Salaets vergeleek zijn eigen studententijd in DIA met die van de afzwaaiers. Enkele leerkrachten beschreven hun leerlingen als ‘gepassioneerde jongvolwassenen’. Meneer Verschoote schetste de taak van de schoolraad. Directeur Smeets getuigde tot slot over het uittekenen van de witte lijnen op de grasmat en het uitzetten van het doel. Ondertussen speelde de enthousiaste DIA-band goeie muziek en werden via een knap geanimeerde PPT originele en ludieke klasfoto’s geprojecteerd. Natuurlijk vormde het “hoedjesmoment” onder de tonen van Euphoria het hoogtepunt van de avond. Met een daverend applaus kwam er een einde aan de studieloopbaan van de uitgelaten afstudeerders.
Samen met hun ouders en leerkrachten bleven ze nadien nog lang napraten en genieten tijdens de receptie in de kloostertuin. Het doet deugd te zien hoe die kleine 12-jarigen van weleer uitgroeiden tot fiere jongemannen en dames! Het doet deugd dat ouders en leerlingen die avond al met veel dankbaarheid en mooie herinneringen konden terugblikken op hun DIA-tijd.


Klik hier voor een diashow (88 foto’s).

This entry was posted in Events. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *