Diploma’s in CLW

Voor jongeren uit het deeltijds onderwijs is het behalen van een diploma secundair onderwijs geen evidentie.
De mogelijkheid bestaat ook nog maar sinds 2 jaar. Vrijdag 13 juni legden 8 leerlingen uit het Centrum Leren en Werken hun eindproef af en kregen op deze manier het felbegeerde diploma.
Voor de presentatie hadden ze hun (groot)ouders, lieven en werkgevers uitgenodigd; zij vormden samen met de 5-koppige jury het publiek dat met aandacht luisterde en keek naar de PowerPoint-presentaties. Dit ‘Individueel Werk’ ging over hun werksituatie. Die werksituatie varieerde van een Lunch Garden-filiaal, een bakkerij en een patisserie, een Eurospar-, een L&L- en een Spar-winkel tot 2 bedrijven uit de bouwsector, een familiebedrijf bestratingswerken en Van Meeuwen.
Als voorbereiding hierop hebben ze een groepswerk moeten maken. Hier mochten ze het onderwerp zelf kiezen.
De jongeren spraken met veel enthousiasme over “hun” bedrijf. Didactisch materiaal als verschillende broodsoorten of getrommelde kasseien moesten alles nog aanschouwelijker maken.
Asja, Shana, Elien, Jorgen, Nathalie, Shari, Dimitri en Christophe zijn de eerste “gediplomeerden” van dit schooljaar. DIABLOG wenst hun een dikke proficiat voor hun prestaties en ook veel succes in hun leven na DIA!


Klik hier voor een diashow (16 foto’s).

This entry was posted in CLW, Events and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *