Geslaagde opendeurdag

Alleen de zon ontbrak op di-A-ctief. Alle andere elementen om de opendeurdag te doen slagen waren er wel: veel geïnteresseerde bezoekers, vaklokalen die met grote zorg waren ingericht, technische snufjes die de aandacht trokken, informatieve gesprekken, een zeer goede sfeer, heel wat oud-leerlingen, héél veel inschrijvingen!
Wie alle lokalen en activiteiten wilde bezoeken, had een goed gevulde zondag. De middengang van het administratiegebouw bood informatie per studierichting. In de vaklokalen konden jongeren kennismaken met verscheidene technieken: van lassen of shampoo maken over vormen uittekenen met filocut tot het in elkaar steken van een houten bureaulamp. Velen gingen dan ook naar huis met een leuke herinnering aan hun bezoek aan DIA. Leerlingen kwamen op zondag naar school om zelf uitleg te geven bij hun werk of om hun GIP te presenteren, te sporten of om zelf ijsjes te maken.
Verschillende vakgroepen werkten mee aan het thema “Wereldoorlog I”: zo waren er prachtige gedichten en Franse brieven van soldaten te lezen, militaria en filmmateriaal over vliegtuigen, wetenswaardigheden over communicatie via de postduiven en morse, heuse loopgraven met een periscoop en natuurlijk kwamen ook heel wat mensen kijken naar de graffitimuur op de eerste graad. Oud-leerkracht Ivo Van Hees publiceerde een boeiend boekje over de unieke geschiedenis van onze school tijdens WO I. Klaprozen waren alom tegenwoordig en kleurden de school.
De zon ontbrak, maar ze schijnt wel in de harten van alle personeelsleden die blij en fier mogen zijn over deze mooie dag en … in de hartjes van alle nieuwe 12-jarigen die we op 1 september zullen verwelkomen!


Klik hier voor een diashow (217 foto’s).


Klik hier voor een diashow (16 foto’s)

This entry was posted in Aardrijkskunde, Bezoekers, CLW, Damiaan, Economie, Engels, Events, Excursie, Frans, Fysica, Geschiedenis, Gezondheid, GIP, Houtbewerking, kunst, Nederlands, Sport, Taal, Technologie, Uitwisseling, Wetenschap, Wiskunde and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *