Buitenschoolse sport tijdens het 3de trimester

Mevrouw Goossens, lerares LO, stuurde ons onderstand overzicht van sportprestaties tijdens het derde trimester.

WOENSDAG 23 APRIL 2014 – 1ste en 2de GRAAD : BASKET

Onze jongens hebben dit schooljaar al mooie resultaten behaald tijdens de competitie van de Stichting Vlaamse Schoolsport. Onze 2 ploegen wilden nog wel eens laten zien wat ze kunnen. De jongens van het college (SJC) werden uitgenodigd om in DIA een wedstrijd te komen spelen.

Onze jongens van de eerste graad speelden mooie basket, iedereen van ons scoorde wel eens een mooi punt. De wedstrijd was gelijkopgaande. Wij moesten opboksen tegen grote jongens van bekaf. In lengte kwamen we te kort, maar in snelheid konden we deze ploeg wel pakken. Enkele snelle aanvallen van onze kant en we hadden een kloof van ongeveer 10 punten.

Eindresultaat : DIA 30 – BEKAF 18

Deelnemers : Niel – Lukas T. – Wouter – Maarten – Lukas Robbe H. – Wannes – Robbe V.

Klik om te vergroten.

De jongens van de 2de graad wilden natuurlijk niet onder doen voor de 1ste graad. Heel gemotiveerd begonnen zij aan de wedstrijd. Er werd zeer snel gespeeld, de ene fast break na de andere werd gelopen. Lukte de fast break niet, dan werd de bal mooi rondgespeeld tot er een opening was en werd er aangevallen. Sterke prestatie zowel in verdediging als in aanval. DIA was duidelijk sterker dan de jongens van het college.

Eindresultaat : DIA 83 – COLLEGE 37

Deelnemers : Michael – Stef – Wouter – Willem – Jerez – Gianni – Ben

Klik om te vergroten.

WOENSDAG 30 APRIL 2014 – 1ste GRAAD – MEISJES – NETBAL

DIA werd door het college uitgenodigd om netbal te gaan spelen met de meisjes van de 1ste graad. Met 7 trokken we op woensdagnamiddag naar ginder. Al snel bleek dat het geen gemakkelijke opdracht zou worden. We moesten harde opslagen en goed geplaatste smashes opvangen. Zolang we de opslag niet konden afpakken, konden we zelf niet scoren. We hebben toch mooie dingen laten zien en we zijn tot op het einde blijven spelen om punten te maken.

Eindresultaat : COLLEGE – DIA 3 – 0
Setstanden : 15 – 8 / 15 – 9 / 15 – 6

Deelnemers : Elisabeth – Ulrike – Julie – Cara – Liana – Louise – Sietske

Klik om te vergroten.

WOENSDAG 7 MEI 2014 – 1ste GRAAD – JONGENS – VOETBAL

Op woensdagnamiddag 8 mei 2014 werd voor de 3de maal de wisselbeker KSGAB betwist op het voetbalterrein van Aarschot Sport. Eerste graadleerlingen van drie secundaire scholen toonden ons hun voetbaltalenten: het Damiaaninstituut (DIA), het Sint-Jozefscollege (SJC) en het Sint-Jozefsinstituut (SJIB).
Er werd een spannende maar vooral sportieve strijd gestreden. Een tornooi is geen tornooi zonder winnaars: dit schooljaar werd de felbegeerde beker gewonnen door het Damiaaninstituut.
Uitslagen
Damiaaninstituut – Sint-Jozefsinstituut 2 – 0
Sint-Jozefscollege – Damiaaninstituut 1 – 1
Sint-Jozefsinstituut – Sint-Jozefscollege 0 – 1

Onze eerste wedstrijd hadden we gewonnen, de 2de wedstrijd gelijk spel. We hadden ons lot niet in eigen handen.
Bij de 3de wedstrijd was het bij de rust nog 0 – 0. Stilletjes begonnen we te hopen dat we zouden winnen. In de 2de helft maakte Bekaf een goal. Iedereen van ons werd stil. Bekaf mocht niet meer scoren. Als Betekom de bal voor het doel kon wegtrappen werd er van onze kant heel luid gejuicht, er was steeds applaus voor de verdedigers. Het werd nog even spannend als bekaf de bal richting doel trapte en deze op de deklat kwam. Oef, opluchting.
Eindelijk kwam het verlossende fluitsignaal. DIA was de overwinnaar en voor het eerst mochten we de wisselbeker mee naar huis nemen.

Deelnemers : Niel (keeper) – Jeroen – Killian – Yorick – Baue – Dennis – Raoul – Youri – Brent – Robbe (keeper) – Lander – Antoon – Arthur – Luca – Seppe

Klik om te vergroten.

Bedankt aan alle spelers en begeleiders die tijd hebben vrij gemaakt om op woensdagnamiddag te komen sporten voor onze school. Voor alle ploegen een dikke proficiat voor de inzet, fair play, de geleverde prestaties.


Klik hier voor een diashow (40 foto’s).

This entry was posted in Events, Sport and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *