Dreamday Kim’s Chocolates

Vandaag brachten de leerlingen van 5P (Elektrische Installatietechnieken) en 5Q (Warmte- en Koeltechnieken), in het kader van de lessen bedrijfsbeheer, een bezoek aan Kim’s Chocolates, een chocoladefabriek gelegen op het industrieterrein van Tienen. Het bezoek viel onder het project Dreamday, dat jongeren in contact wil brengen met het bedrijfsleven en inspirerende ondernemers.
We werden ontvangen door dhr. Fins Maex, CEO en oprichter van het bedrijf.
Eerst kregen we wat meer uitleg over het bedrijf: Kim’s Chocolates wil een zeer duurzaam bedrijf zijn. Bij de bouw van de nieuwe fabriek werd ernaar gestreefd zo energiezuinig als mogelijk is te werken, de fabriek draait volledig op groene energie. Ook bij de keuze van de leveranciers van de cacaobonen wordt rekening gehouden met duurzaamheid. Kim’s Chocolates heeft verscheidene humanitaire projecten lopen in Afrika, onder meer de bouw en ondersteuning van een school.
We kregen ook een rondleiding in de productiehal en in de voorraadkamer, momenteel wordt er een automatisch voorraadsysteem geïnstalleerd en ook in de productiehal blijkt dat er steeds minder handenarbeid aan het maken van pralines te pas komt.
Vooraleer we de fabriek in mochten, moesten we trouwens een haarnetje, stofjas en ‘sokjes’ aantrekken en moesten we meermaals gedesinfecteerd worden, dit alles volgens de strenge normen van de voedselveiligheid.
Tenslotte drukte dhr. Maex onze leerlingen op het hart dat het zeer belangrijk is dat ze goed studeren, goede technici hebben een gouden toekomst in handen!
En we waren heel blij met de ‘goodie bag’ die we meekregen: een zakje vol chocolade! Mmmhhhh!!!!

KVG


Klik hier voor een diashow (13 foto’s)

This entry was posted in Binnenland, Excursie and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *