6AC op bezoek bij onze buren van Huize Eigen Haard

De heer Danny Wouters ging onlangs met zijn klas naar Huize Eigen Haard en stuurde ons het onderstaande hartverwarmende verslag.

Vrijdag 28 maart was 6AC er helemaal klaar voor. Net voor het vertrek naar Amerika zouden we nog 2 dagen als vrijwilliger werken in Huize Eigen Haard.
We werden ’s morgens hartelijk ontvangen door enkele bewoners en hun begeleiders. We moesten wel onmiddellijk aan de slag. Robin toonde zich een meester in het versnijden van groenten en mag zich nu terecht een knolselderspecialist noemen. Sander stapte het autobusje in en ging in Zichem flesjes sorteren. In het knutselatelier was Kato aan de slag. Ze werd er al snel goeie maatjes met bewoonster Anneke. Dafne ging mee op pad om reclamefolders te bussen, terwijl Sofie in het arbeidsatelier een nieuwe reeks folders bij mekaar raapte. Ook bij de gezelschapspellenclub kon wat hulp gebruikt worden. Steffi en Deborah gingen tot het uiterste om hun tegenstanders te verslaan bij Memory en Bunny Hop.
In de namiddag hadden we een bingo gepland. Tijdens de pauze traden “Kaa3” en “De Romejoos” op. Het werd snel duidelijk dat de strakke choreografie en de energieke danspassen van deze gelegenheidstrio’s het origineel deden verbleken. De bingonamddag werd mooi afgesloten toen bleek dat iedere deelnemer winnaar was.
Maandagmorgen gingen we opnieuw aan de slag .We wisselden van rol bij de voormiddagactiviteiten en nu was Dries de Bunny Hopper van dienst. Na de middag stond er een rolstoelwandeling op het programma. Omstreeks half vijf sloten we onze tweedaagse af. De heer Simons bedankte ons voor onze medewerking en we kregen een vogelvoederhuisje, door de bewoners gemaakt, als cadeau. Dit cadeau heeft nu zijn plaats gekregen op de speelplaats van de derde graad.
Onze tweedaagse was aangenaam en leerrijk omdat we hebben mogen ondervinden dat achter de muren van Huize Eigen Haard heel wat inspanningen geleverd worden om de bewoners een kwaliteitsvol leven te geven. We vonden het fijn dat we daar een klein stukje mochten bij helpen.

Klik om te vergroten.

Klik om te vergroten.

Klik om te vergroten.

This entry was posted in Bezinning, Binnenland, Events, Excursie and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *