Graffitimuur in de eerste graad

Mevrouw Sandy Van de Velde stuurde ons onderstaand bericht. Haar leerlingen van het eerste jaar verfraaiden hun speelplaats met prachtig werk.

In 2014 zal het 100 jaar geleden zijn dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Het project ‘100 jaar Groote Oorlog’ werd opgezet om deze vreselijke gebeurtenissen op een passende wijze te herdenken.
Ook wij als school willen natuurlijk onze leerlingen bewust maken van het thema ‘nooit meer oorlog’. Zo werd er doorheen het ganse schooljaar bij verschillende vakken rond dit thema gewerkt. En ook tijdens de lessen Plastische Opvoeding werd er creatief rond gewerkt. Zo werden er o.a. vredesposters gemaakt, vredeslogo’s ontworpen, klaprozen gemaakt, …
En dan nu … onze graffitimuur!
Op voorhand werd er tijdens de lessen PO al eens bekeken welke schetsen we zouden maken. Er werd met de leerlingen afgesproken dat er zowel rond ‘oorlog’ als rond ‘vrede’ mocht gewerkt worden of een combinatie van beide.
En afgelopen dinsdag 29 april was het dan zover. Verschillende klassen zouden in verschillende groepen werken aan de graffitimuur. Er kwam uiteraard heel wat organisatie bij kijken en daarom werden we ook bijgestaan door 2 ervaren graffiteurs. Op 12 houten panelen werden verschillende tekeningen gespoten rond ‘oorlog’ en ‘vrede’.
Sommige leerlingen waren eerst wat aftastend, anderen vlogen er dan weer meteen in. En we zagen ook dat sommigen er echt talent voor hadden:-). Het was voor de leerlingen een artistieke ervaring: we hoorden hen discussiëren over de kleuren die ze gingen gebruiken, of er al dan niet een omlijning nodig was, welk het effect was van een streep links of rechts. Ze ondervonden ook dat kleur aanbrengen met een spuitbus enige handvaardigheid vereist! En ja, verf stinkt!
Na 4 lesuren werken, waren de panelen zo goed als klaar. En het resultaat mag er zijn. De leerlingen van het 1ste jaar mogen terecht fier zijn op hun geleverde prestatie!
De panelen zullen volgende week worden opgehangen onder het afdak op de speelplaats van de 1ste graad. Je kan ze komen bewonderen tijdens onze opendeurdag op zondag 11 mei.
En we hopen bij deze dat de onderliggende boodschap nog lang zal nazinderen bij onze leerlingen.
Aan alle leerlingen van het 1ste jaar: ‘nogmaals een dikke proficiat voor jullie knappe werk!’


Klik hier voor een diashow (92 foto’s)

This entry was posted in Events, kunst and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *