Bericht uit San Francisco – 1

 San Francisco – dag 1

Vroeg uit de veren! Om zeven uur staan we klaar om te vertrekken naar San Francisco. Eerst krijgen we uitleg van Matthew Broderick, een Amerikaanse papa die ons op de kaart toont waar we naartoe gaan. Eenmaal in San Francisco aangekomen is hij ook diegene die ons meeneemt op een wandel tocht door de stad. Eerst wandelen we naar de Terry Building, een pier die omgedoopt is tot eetparadijs: een overdekte hal met allerlei eetstandjes, de perfecte plaats om oesters te proeven. We zetten onze verkenningstocht verder. We doorkruisen het financiële district en dan komen we aan het heuvelachtige gedeelte: serieuze kuitenbuiters. We bezoeken Chinatown en North Beach (Little Italy) en dan is het terug opwaarts naar de Coit Tower, we hebben een prachtig zicht op de Golden Gate Bridge. ’s Middag zijn we vrij om te eten. Daarna nemen we de ferry naar Alcatraz: het kleine eilandje voor San Francisco dat dienst deed als gevangenis. O. a. Al Capone heeft hier enkele jaren doorgebracht achter tralies. Na het bezoek hebben we nog even vrije tijd om te eten en daarna vertrokken we naar de jeugdherberg (Marine Headlines). Morgen terug een drukke dag in San Francisco! Slaap wel!

KVG


Klik hier voor een diashow (57 foto’s).

This entry was posted in Buitenland, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *