Bericht uit Salemi – 7

Vandaag was het onze laatste dag. We werden om half 9 op school verwacht waar men ons meteen aan het werk zette. Onze taak was een presentatie maken over deze uitwisseling (zowel de goede als de minder goede aspecten). Dit deden we terwijl onze Siciliaanse vrienden een filmpje voor ons in elkaar staken. Dit filmpje was zeer mooi en grappig, er zaten mooie anecdotes in en nog niet gepubliceerde foto’s. Na dit filmpje en een speech van Stan en Nico konden we aanschuiven aan de rijkgevulde tafel. Na de afscheidslunch ging iedereen naar huis om zijn valies op te pikken. Daarna gingen we allemaal naar het huis van Axel en Nino waar Nino demonstreerde hoe goed hij gitaar kan spelen. Rond half 5 gingen we richting verzamelpunt waar er drie minibussen ons stonden op te wachten om naar Trapani te rijden. Hier moesten we afscheid nemen van onze vrienden en hun families. De traantjes vloeiden wel bij sommigen omdat ze hun nieuwe vrienden moesten achterlaten. Er werden veel plannen gemaakt om elkaar in de zomer terug te zien. De vlucht had een beetje vertraging maar verliep heel goed. Alles is tot een goed einde gekomen.

Dit is zeker een leerzame week geweest. In Sicilië kent iedereen elkaar en iedereen is vriendelijk tegen elkaar. We zijn op een plaats terecht gekomen waar men vriendelijk is en waar men dingen voor elkaar doet zonder er iets voor in de plaats te willen. Onze vrienden vanuit het Zuiden zijn vrienden voor het leven. Ze zullen ons nooit in de steek laten. Deze mensen weten nog wat “houden van” en “respect” is. Een Siciliaanse familie of Siciliaanse vrienden zijn mensen waar je op kan bouwen.
Namens meneer Ceuppens en mezelf wil ik langs deze weg ook de ouders bedanken voor het vertrouwen. En natuurlijk de leerlingen, die het deze week fantastisch goed gedaan hebben. Wij zijn er trots op!

Victor, Sarah en Jana


Klik hier voor een diashow (21 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *