Bericht uit Salemi – 6

Vandaag is het jammer genoeg onze voorlaatste dag. Om half 9 vertrokken we met de bus naar Palermo, na een dik uurtje rijden waren we aangekomen in Palermo aan de Catacomben. In de Catacomben van het Convento dei Cappuccini liggen de lichamen, sommigen gemummificieerd, anderen tot skeletten vergaan, van prelaten en rijke burgers uit Palermo. Het was een heel aangrijpend bezoek. Het oudste stoffelijke overschot is van 1599, het jongste van 1920. Daarna zijn we naar Palazzo dei Normanni geweest. Dit paleis is gebouwd op de overblijfselen van een Punisch fort. In dit paleis kan je ook de Capella Palatina bezoeken. Het staat bekend om zijn prachtige mozaïeken. Van het Palazzo dei Normanni zijn we te voet naar de kathedraal van Palermo gegaan om die te bezichtigen. Tijdens de wandeling passeerden we de Quattro Canti. Vanaf 14 uur mochten we een uurtje vrij rondlopen om de stad Palermo te verkennen. Om 15 uur werden we verwacht op het verzamelpunt, de Piazza Politeama waar we een leuke groepsfoto hebben getrokken en meneer Ceuppens zijn ware aard hebben gezien. Hij had zich laten schminken en zijn nagels waren gelakt! Daarna zijn we met de bus doorgereden naar het strand met een prachtige blauwe zee. Sommigen onder ons hebben vrijwillig of niet een frisse duik genomen. Om de dag goed af te sluiten zijn we nog naar het shoppingcenter geweest waar iedereen zich goed heeft uitgeleefd. Om 19.30 uur zat de geslaagde dag erop.
Nele T. en Mirthe B.


Klik hier voor een diashow (11 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *