Bericht uit Salemi – 4

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan Agrigento. Hier hebben we enkele van de prachtige oude tempels bezocht. Vervolgens zijn we naar het Archeologisch Museum gewandeld. Hier waren vele oude schatten te zien zoals oude potten, beelden, munten en dergelijke. Hier stonden ook miniatuurreconstructies van de tempels. Na dit bezoek stapten we op de bus richting Scala dei Turchi. Dankzij de begeleidende Siciliaanse leerkracht kwamen we op een idyllische plek terecht die zelfs in de meeste toeristische gidsen niet te vinden is. Het strand bestaat uit witte kalkrotsen vergelijkbaar met Pammukale in Turkije. Hier konden we genieten van het prachtige uitzicht op de Middellandse Zee terwijl enkele leerlingen zelfs genoten van een duik in het (frisse) water onder leiding van Meneer Ceuppens. Terwijl sommigen zwommen genoten anderen van het zonnetje op de prachtige witte kalkrotsen van Scala dei Turchi. Het was een leuke lange dag. Na een busrit van bijna twee uur keerde iedereen terug naar zijn gastgezin.

Victor

Klik om te vergroten.

This entry was posted in Buitenland, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *