Naar Kortrijk met 6N

De leerlingen van 6N (Mechanische vormingstechnieken) gingen van 10 t.e.m. 14 maart op bedrijfsbezoek naar de regio Kortrijk en ze brachten ons daarvan verslag uit. Hartelijk dank daarvoor.

Maandagmorgen zijn we om 8u30 vertrokken in Aarschot. We kwamen veel te laat aan in Kortrijk door afgeschafte treinen en veel vertragingen.
In de namiddag zijn we op bedrijfsbezoek geweest naar Picanol in Ieper en het was heel leerrijk.
Nadien zijn we even naar het verblijf gegaan om onze bagage af te zetten en gaan te eten. 
‘s Avonds gingen we bowlen in Kortrijk. Het was een hele interessante en leuke dag.
Jorn en Joren

Op dinsdag vertrokken we om 7.30u naar het Plastic Vision of Vlaams Kunststof Centrum VKC in Kortrijk. Daar kregen we in de voormiddag het eerste deel van onze opleiding in spuitgietmatrijzen. De opleiding “Introductie in de technologie voor spuitgietmatrijzen” leerde ons over het spuitgieten en de werking van spuitgietmachines. We leerden ook hoe spuitgietmatrijzen ontworpen en gemaakt moeten worden. Deze leerstof gaan we nu toepassen in het project “Spuitgietmatrijzen”.Ik vond dit een leerrijke maar soms ook ingewikkelde opleiding. In de namiddag hebben we een interessante gegidste rondleiding gekregen doorheen Ieper over de eerste wereldoorlog. We hebben de dag beëindigd door naar de last post te gaan kijken in Ieper.
Arno 6N

Woensdagmorgen vertrokken we weer om 7.30u en kregen we in de voormiddag het vervolg van de opleiding spuitgieten in Plastic Vision of Vlaams Kunststof Centrum VKC in Kortrijk. In de namiddag brachten we een bedrijfsbezoek aan LVD. We kregen eerst een korte powerpoint presentatie en nadien een uitgebreide rondleiding in het bedrijf. Het was een heel boeiend en leerrijk bezoek. Vervolgens gingen we in de Lunchgarden eten en keerden daarna terug naar ons verblijf De Warande. ‘s Avonds waren we even vrij.

Donderdag konden we een uurtje langer slapen en na het ontbijt pakten we in en kuisten we het verblijf.
We zijn ook nog gaan geocachen in de omgeving van ons verblijf. Geocachen is een wandelzoektocht m.b.v. een GPS. Je zoekt naar plaatsen waar ‘cachen’ verborgen liggen. Wij vonden er twee. ’s Middags vertrokken we terug naar Aarschot. Het was een leuke en interessante studiereis!

Arne en Brent 6N


Klik hier voor een diashow (14 foto’s).

This entry was posted in Binnenland, Excursie, Technologie and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *