SENDIA bezoekt Kunstgreep

Een 25-tal oud-leerkrachten bezochten woensdagnamiddag de tentoonstelling Kunstgreep. Ondanks het prachtig lenteweer, zakten zij graag af naar hun ‘oud’ school en collega’s. Zij besteedden veel tijd aan het bekijken en bewonderen van de kunstwerken. De vernieuwde locaties (de oude refter langs de Herseltsesteenweg, die ondertussen het restaurant van het deeltijds onderwijs is geworden met daarnaast een gloednieuwe, prachtige zaal die voordien de bibliotheek van de eerste graad was) konden rekenen op unanieme bewondering. Natuurlijk kregen de werken van de oud-leerkrachten extra aandacht: de aquarellen van Theo De Bruyn en gastheer Frans Helsen, de schitterende grafische werken van Ivo Van Rensbergen, de technisch knappe figuren van Jos Vanschoubroeck, de bloemenkunstwerkjes van Rose-Marie Pelgrims, onverwachte ietwat mysterieuze schilderijen van Fons Hermans.  Ook de oud-leerlingen werden opgemerkt: een pakkend schilderij van oud-leerling Kris Michiels, fijn houtdraaiwerk van Lenaerts, een schitterende tekeningenreeks van Rudy Vermeulen die “gedood door de eigen patrouille 1914” plaatste naast “doodgepest op school 2014”. Natuurlijk was iedereen in de ban van de klaprozen van de eerstegraadsleerlingen, de fijne haiku’s van Esther Alaerts en de soldaat van Jomme Goovaerts. De gebruikte materialen werden aan een scherpe controle onderworpen door de oud-technisch leerkrachten!

Na meer dan een uur wandelen door de kloostergangen, zette iedereen zich aan tafel en genoot van de lekkere taart met koffie. Een gezellige babbel over DIA vroeger en nu, bij een heerlijk Picpusbiertje,  maakte er voor iedereen een fijne namiddag van.


Klik hier voor een diashow (100 foto’s).

This entry was posted in Events, kunst and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *