Bericht uit Crotone – 7 (4F)

Vandaag (gisteren, nvdr.) was onze laatste dag in Crotone en daarom hielden we het rustig. Aangezien de begeleidende leerkrachten wat (lees: 3 kwartier) te laat waren, werden onze leerkrachten gedropt bij de Italiaanse leerlingen die vandaag gewoon les volgden. Met z’n 34 volgden ze wiskunde! De leerkracht bleek een klok van een stem te hebben en fixeerde zich schijnbaar voornamelijk op onze Belgische leerlingen. De Italianen mochten er op los praten, maar bij de minste kik kregen ze onder hun voeten. De humor van mevrouw Janssens werd alleszins gemist!

Eens de leerkrachten gearriveerd waren, kregen we een rondleiding door Crotone. We begonnen met het park van Pythagoras. Na tien minuutjes wandelen werd onze leerkracht-gids echter al opgebeld door de school: haar auto stond in de weg op de parking en ze moest terug. We hebben ons dan in het parkje neergezet en allerlei dingen bestudeerd.
Vervolgens liepen we wat door de straten van Crotone en bezochten we een museum. Onze leerlingen stelden allerlei vragen en dat stelde de Italiaanse leerkracht op prijs. Na het museum werden we getrakteerd op een drankje/koffietje.
Na die energieboost waren we klaar voor het bezoeken van het kasteel. Ten opzichte van de andere kastelen die we al bezochten was dit wat minder interessant. We keerden terug via allerlei steegjes, waar we af en toe de weg al eens kwijt raakten.
Om 13u was er het farwell diner. De Italiaanse mama’s hadden erg hun best gedaan en toverden gigantische schotels vol pasta en ovengerechten te voorschijn. De mama van Teresa had een prachtige biscuit gemaakt met een foto van alle uitwisselingsleerlingen. Mmmm!!

Ondertussen zijn de valiezen gepakt en bereiden we ons voor op een lange reis terug. Hopelijk wegen die valiezen morgen niet meer dan toen we vertrokken!

Tot thuis!

LVE

Nvdr.: foto’s volgen.

This entry was posted in Buitenland, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *