Bericht uit Crotone – 7 (4E)

Vrijdag, de laatste dag gingen we zoals beloofd naar een wijnmaker. Spijtig genoeg is dit niet het juiste seizoen en was er dus geen productie. Dan maar een zeer korte uitleg, natuurlijk in het Italiaans. Gelukkig was er een Italiaanse leerlinge die alles uit de kast haalde om om ons met haar beste Engels te verzorgen van de vertaling.
Na de korte rondleiding was het tijd om te proeven. Amper 10.00u maar dit was niet te vroeg voor onze leerlingen. De leerlingen leerden het verschil kennen tussen rood en rose en kochten nadien “de hele winkel” leeg. Souveniertjes voor thuis zeiden ze! Onderweg naar het restaurant stopten we nog bij een oude Turkse marktplaats. Hier werd vroeger van alles verkocht, zelfs slaven. Spijtig genoeg heb ik geen winst kunnen maken en waren er geen kopers, dus we zullen morgen terug met 22 op het vliegtuig stappen. In het restaurant werden we eerst verrast met een lekkere pasta gevolgd door frietjes (jawel! maar zonder mayonaise) met een milanesa (gepaneerd + gefrituurd varkenvlees?).  Na een grondige inspectie van de mestkevers buiten het restaurant ging het terug Crotonewaarts.
Waar de siësta op ons wacht om er straks omstreeks 18.00u terug in te vliegen tijdens de farewell diner.
Jaja het is vandaag de laatste avond, morgen komen we terug met een paar extra kilootjes en deze zullen zich niet alleen in de valies bevinden.

BVDA


Klik hier voor een diashow (14 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *