Bericht uit Crotone – 5 (4E)

Woensdagochtend vertrokken we om 8.30u met de bus maar omdat Italiaanse leerkrachten te laat mogen komen was het eerder 8.40u. We reden richting Capo Collona, de enige overblijvende Dorische zuil van de 36-zuilentellende tempel die ooit deel uitmaakte van het panorama van Crotone.
Daar aangekomen deden onze leerlingen eerst een schietgebedje in de kapel van de zwarte Maria.
Nadien brachten we een bezoek aan het museum waar we de restanten van de andere zuilen zagen die ze reeds uit de zee gehaald hadden. De bus bracht ons verder naar La Castella: Een 13e eeuws kasteel/fort gelegen in de zee dat vooral gebruikt werd in de strijd tegen Turkse piraten.
Tot onze grote spijt sloot het kasteel echter de deuren, waardoor een bezoekje binnen de 4 muren uitgesloten was. Onze leerlingen hielden zich dan maar bezig met “rots” klimmen langs het strand waarbij ze het steenketsen probeerden onder de knie te krijgen. Zo viel de uitstap letterlijk en figuurlijk in het water maar de gemoederen werden gesust met een ijsje onder de stralende Italiaanse zon. Het was intussen middag en dat betekent siësta en tevens ook het einde van de uitstap. Ik ben benieuwd naar morgen, jullie ook?

BVDA


Klik hier voor een diashow (21 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *