Voorbereidingen Kunstgreep

Het is weer bijna zover…
Nu zondag 16 maart start de 2-jaarlijkse kunsttentoonstelling ‘Kunstgreep’ van DIA. Als thema werd er dit jaar gekozen voor: “100 jaar later…” . Iedereen was vrij om hier al dan niet rond te werken.
Ook tijdens de lessen PO en techniek werd er de voorbije weken hard gewerkt aan enkele kunstwerkjes. Zo maakten de leerlingen van 1D en 1E grote klaprozen en werkten de leerlingen van 3A, 3B en 3C rond het thema ‘oorlog’ en ‘vrede’. Alle leerlingen van het 1ste jaar maakten een vredeslogo.
Zoals je op de bijgevoegde foto’s kan zien, knipten de leerlingen van 1D en 1E tijdens de lessen techniek hun ‘klaproosvorm’ uit in kippengaas. Tijdens de lessen PO werden deze verder afgewerkt in papier-maché en werden ze geschilderd.
De leerlingen van 3C maakten tijdens de lessen PO een werk van Picasso na, nl. “Guernica” (thema: oorlog) en de leerlingen van 3A en 3B maakten grote vredesposters in kleur. Zij werkten geregeld tijdens de middag door om hun werk tijdig af te krijgen!
Verder maakten alle leerlingen van het 1ste jaar + 2M, 2L, 3A, 3B en 3C tijdens de lessen PO vredeslogo’s die tijdens de tentoonstelling in een ‘vredesboom’ zullen hangen. Er nemen ook nog enkele leerlingen individueel deel aan de tentoonstelling: Jomme Goovaerts en Geoff Holemans uit 1F en Esther Alaerts uit 4A.
Hieronder kan je al een glimp opvangen van het voorbereidende werk. Wil je de afgewerkte werken zien, breng dan zeker een bezoekje aan ‘Kunstgreep’!
Bij deze wil ik ook graag alle leerlingen bedanken die meegewerkt hebben aan deze kunsttentoonstelling! Jullie hebben dat prima gedaan!
Mevrouw Van de Velde

Klaprozen

Klik hier voor een diashow (41 foto’s)

Guernica

Klik hier voor een diashow (21 foto’s)

This entry was posted in Events, kunst and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *