Bezoek uit Putignano – 3

Bibberen in Oostende

Vandaag namen we de trein naar Oostende. We vertrokken onder een grijze hemel maar vol zelfvertrouwen zeiden we ‘dat aan de zee de zon wel zou schijnen…’ Ginds aangekomen bleek dus van niet, er stond zelfs een frisse bries.
Bibberen dus. Gelukkig zijn onze Italianen goed voorbereid door onze horrorverhalen over het koude Belgie. Maar na het schitterende weer van gisteren hadden we toch beter weer verwacht!
We bezochten eerst de Mercator, bovendeks en onderdeks. Na uurtje hadden we het schip verkend.
We trokken naar de Kappelenstraat aka de shoppingstraat van Oostende en nadat we de Italiaantjes moesten teleurstellen dat er geen Starbucks is in Oostende konden we ze toch blij maken met een McDonald’s. De leerkrachten kozen voor de meer typische garnaalkroketten.
Opgewarmd trotseerden we het gure weer en wandelden naar het strand. Enkele dappere meisjes en 1 Italiaantje trokken hun kousen uit en gingen pootje baden, maar niet voor lang, het water was k…k…koud!
Tijd voor de dagelijkse, verplichte ‘foto di grupo’ en daarna wandelden we richting Thermae Palace langs de waterlijn. Op de dijk gekomen was daar opeens … de zon! 🙂 Maar ook nog steeds dat frisse briesje 🙁
De Italianen vonden dat ze nu toch wel geweldig veel gewandeld hadden en dus werden ze beloond met nog wat vrije tijd die ze gebruikten voor shopping en wafels eten. Daarna terug de trein op naar huis! Een lange dag, iedereen gaat goed slapen vannacht.

Tot morgen!


Klik hier voor een diashow (22 foto’s)

This entry was posted in Bezoekers, Binnenland, Economie, Excursie, Uitwisseling and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *