Bericht uit Crotone – 4 (4F)

Vandaag stonden onze leerlingen dan echt om 8.30 uur aan de school te wachten. De bus stond al netjes te blinken op de parking. Zowel de school, de lokalen als de parking zijn hier gedecoreerd met graffiti (ideetje?).
Eerst stond er een uitstapje naar San Severina op het programma. Daar kwamen we onze Belgische vrienden van 4E, dhr. Van den Acker en mevrouw Pollet tegen. Het was een blij weerzien 🙂 . Maar we werden weer gescheiden 🙁 .
We bezochten het kasteel met – ja ja- een ‘Engelstalige’ gids. Ook wij waren trots op onze Belgische leerlingen die wel de betekenis van ‘silenzio’ en ‘rispetto’ kennen.
Om 10.30 uur kregen we een half uurtje pauze want de kerk die we wilden bezoeken ging pas terug open om 11.00 uur.
Dus 11.00 uur stonden we met zijn allen klaar om de kerk te bezoeken maar toen moesten plots terug het busje op. Het bezoek aan de kerk? We reden dus gewoon naar Sila.
We waren verplicht om onze warme kledij boven te halen want we gingen naar het (S)iberisch koude Sila vandaag. Het contrast tussen onze leerlingen was groot. De ene had een dikke en een ietwat te grote jas van de Italiaanse papa meegekregen, de anderen waren wat optimistischer en stonden vanmorgen klaar in T-shirt.
Onderweg zagen we de eerste sneeuw langs de weg liggen. Het was wel een raar gevoel, want gisteren zaten we nog in het zonnetje op het strand. Daar aangekomen kwamen we terecht in het onvermijdelijke sneeuwballengevecht. Hoewel onze leerlingen in de minderheid waren en we ze eerst aanmaanden hun kleding niet nat te maken, was er geen ontkomen aan en moesten ze onmiddellijk in de verdediging gaan.
Na de korte lunch begonnen we aan onze sneeuwwandeling. Al snel waren de eerste voetjes nat. Sommige leerkrachten hadden aangepast schoeisel, anderen niet 🙂 .
Na een half uurtje ploegen door de sneeuw moesten we plots stoppen’ ferma’! Blijkbaar was dit niet het juiste pad. De dieren en de bordjes stonden aan de andere kant van dit gigantische natuurpark. We ploegden terug naar beneden. We bezochten dan nog snel het bijhorende museum. Daar zagen een opgezette wolf en een livecam van het gebied (weliswaar zonder wolf).
Onze leerlingen kozen er dan toch voor om naar huis te gaan zodat ze wat droge kledij konden aantrekken.
Morgen staan Tropea en Pizzo op het programma. Na de sneeuw kijken we terug uit naar zon, zee en strand!
LVE en KDS


Klik hier voor een diashow (44 foto’s).

This entry was posted in Buitenland, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *