Bericht uit Crotone – 3 (4F)

Gisteren stond de wekker laat, want we werden pas om 9u op school verwacht. Jammer genoeg is Italiaanse communicatie niet altijd duidelijk en stonden enkele leerlingen al om kwart over 8 aan de schoolpoort. Om 9u was iedereen er dan en gingen we naar binnen. Het werd ons duidelijk dat we een presentatie over de streek zouden krijgen van de Italiaanse leerlingen. Na 3 kwartier wachten in de grote aula gaf de directeur een korte verwelkoming. Daarna volgde een korte powerpointpresentatie.
Vervolgens trokken we met de bus naar Capo Colonna. Daar bezochten we een archeologisch museum met resten van een tempel die daar ooit gestaan had. De restanten dateerden van 5 tot 8 voor Christus. We wandelden ook naar de enige overgebleven, rechtstaande zuil van de tempel. De uitzichten waren prachtig! Ook de school van Pythagoras vonden we daar en een klein kerkje.
Daarna reden we voort met de bus naar Le Castella: een kasteel aan het strand en de zee. Eerst kregen we eventjes picknicktijd op het strand. Sommigen lieten hun lunch eerst voor wat het was en amuseerden zich op de rotsen en aan de waterlijn. Nadat alle broodjes verorberd waren, werden we getrakteerd op een drankje of ijsje! Mmmm…. Dat smaakte!
Nadien kregen we een rondleiding in het kasteel –eigenlijk moeten we fort zeggen, want dat is niet hetzelfde– van een Italiaanse gids. Italiaanse leerkracht, Rachele, vertaalde voor ons naar het Engels. Vanop de toren hadden we weer fantastische uitzichten!
Rond 16u30 arriveerden we weer aan de school en werd de dag verdergezet in de gastgezinnen! Alvast smakelijk, want er wordt vast weer hard gegeten vanavond!

LVE


Klik hier voor een diashow (54 foto’s).

This entry was posted in Buitenland, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *