Vrienden voor Senegal

Op vrijdag 6 maart 2009 stelden Jean-Pierre Lever en zijn schoonbroer André het solidariteitsproject dat de leerlingen van het tweede jaar steunen voor: ‘Vrienden Van Senegal’.

“We zijn een groepje vrienden, dat Lea en Jean-Pierre steunt in hun levensdoel . Ze hebben in 1982 de noden gezien in Senegal en vanuit één peterschap groeide heel de vriendenkring.

Wat maakt ons nu anders?

Alles geraakt op zijn bestemming. Vermits dit een volledig privé-initiatief is en op vrijwillige basis zijn de onkosten immers herleid tot het minimum. We zijn dus geen vzw, organisatie of ngo. Door middel van betalingsbewijzen en geboorteaktes en/of andere officiële documenten kan iedereen inzage krijgen. Sedert jaren is openheid en eerlijkheid onze troef.

Wat doen wij?

Meters en peters zoeken voor de armste schoolbehoeftige kindjes, voor wezen en gehandicapten, voor daklozen en verlatenen. Nu al kunnen 500 kindjes naar school gaan, dankzij meters en peters: ONDERWIJS = ARMOEDE BESTRIJDEN.

Meer info op:
http://www.everyoneweb.com/vriendenvansenegal/

In een voorstad van Dakar is een sloppenwijk waar de kindjes naar school kunnen gaan voor amper 135 euro per jaar, in Nianing zijn de kleutertjes geholpen met 60 € en vanaf de lagere school met 70 € per schooljaar. In M’bour bij het gehandicaptencentrum is het 85 euro voor een kleuter, 150 euro voor een kind in de lagere school. Hierbij moet je wel weten dat het gemiddeld maandloon in Senegal slechts 50 euro per maand bedraagt, Senegal is dan ook één van de 20 armste landen in de wereld.”

This entry was posted in Buitenland, Events and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *