Koel- en warmtechniek naar ATAG

De leerlingen 6Q (Koel- en Warmtechniek) bezochten onlangs de firma ATAG in Kapellen en stuurden ons een boeiend verslag.

Zes koel- en warmtechniek (6Q, niveau 3) is op vrijdag 7 feb. om 8 u aan het station te Aarschot aangekomen om te vertrekken naar Kapellen (Antwerpen).
We deden dit dus met het openbaar vervoer. We hadden in de klas een reisplanning opgemaakt. Die werd danig in de war gestuurd door een vertraging van de trein in Lier door een gevecht op het perron.
Gevolg hiervan is natuurlijk ook dat de tweede aansluitende trein weg was voor wij aankwamen in Berchem.
Wij gingen vervolgens met een andere trein door naar Antwerpen Centraal, omdat we daar meer mogelijkheden van verbindingen zouden hebben. Hier hebben we een half uur gewacht voor dat we de trein naar Ekeren konden nemen. In Ekeren aangekomen was natuurlijk ook de aansluitende bus gepasseerd. Dus wachten op de volgende bus (drie kwartier in de regen) was de boodschap. Met de bus naar Kapellen waar we na een wandeling in het stormweer bij Atag aankwamen. We werden zeer goed ontvangen met koffie, warme chocomelk, thee en koekjes.

Na onze excuses te hebben aangeboden, omdat we meer dan een uur en half te laat waren natuurlijk, waardoor de door de beheerder opgemaakte les niet meer volledig kon gegeven worden, hebben we les gekregen van de specialist ter zake. We hebben een ketel mogen openmaken en een onderhoud mogen simuleren. We hebben ook veel opgestoken naar de verwarmingssystemen en soorten ketels toe. We hebben elk een catalogus met technische gegevens gekregen en tijdens de middag werden we getrakteerd op lekkere broodjes. Ter afsluiting hebben we elk nog een zaklamp gekregen.

 

Groeten van 
Zes Koel- en Warmtechniek

This entry was posted in Events, Technologie and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *