DIA deed mee aan SVS kampioenschap atletiek in Gent

Van Roger Van Bael, papa van Jens uit 3A, kregen we onderstaand sportief verslag.
Proficiat jongens voor deze mooie prestatie!

Woensdag 5 februari vertegenwoordigden 4 leerlingen van de 2de graad onze school op het Open Vlaams SVS kampioenschap atletiek voor cadetten, scholieren en junioren.
Dit vond plaats in de topsporthal aan de Blaarmeersen te Gent.
Derdejaarsen Rob Tijsmans (3G), Kasper Govaerts (3B), Ruben Mertens (3A) en Jens Van Bael (3A) traden aan bij de cadettencategorie die de geboortejaren 1998 en 1999 bundelt.
Op uitzondering van Jens, had nog niemand de prachtige accommodatie al eens van nabij gezien, laat staan mogen figureren in een wedstrijd.
Onze DIA-bullets lieten zich niet intimideren en mengden zich met veel branie tussen de Vlaamse atletiektop die hier goed vertegenwoordigd was.
De opwarming gebeurde op een indoorpiste die zich onder de tribunes van de hal bevindt.
Jens speelde gids en gaf zijn gabbers ook nog een snelcursus “starten uit startblokken”.
Hierna werden Rob, Kasper en Ruben verwacht in de callroom voor de indeling van de reeksen 60m. Ze werden alle drie ingedeeld in reeks 8, meteen ook de laatste reeks van de cadetten jongens. Het gaf hen alvast de kans om met hun ogen te stelen en de gang van zaken te volgen.
Nultolerantie bij een valse start, verplicht starten uit startblokken, bijna iedereen op spikes…het leek hier wel een Olympisch kampioenschap.
Met een luide knal werd reeks 8 op gang geschoten en onze jongens deden het, op hun niet-aangepast schoeisel, voortreffelijk! Plaatsen vier(Ruben), zeven(Kasper) en acht(Rob) werden weggekaapt, maar met hun tijd zouden zij in andere reeksen meerdere atleten achter zich gelaten hebben.
Dit was een mooi resultaat in de wetenschap dat zij zich als eerstejaars cadetten (1999) bij de jongsten van het pak bevonden.
Even later was het de beurt aan Jens die in het hoogspringen zou aantreden.
Door het samenvoegen van alle categorieën was het moeilijk om het overzicht te behouden, maar hij wist zich uiteindelijk op een gedeelde 5de plaats (3de eerstejaars) te nestelen met een sprong over 1m60.
Een evenaring van zijn persoonlijk record indoor dat hij vorig WE ook in Gent vestigde tijdens het Belgisch Kampioensschap meerkampen.

Proficiat allemaal!

Volgende afspraak:
Provinciaal SVS-atletiekkampioenschap : 7 mei 2014 (waarschijnlijk in Kessel-Lo)


Klik hier voor een diashow (10 foto’s).

This entry was posted in Events, Sport and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *