Thomas wint het polsstokspringen in Clermont-Ferrand

Net zoals vorig jaar nam Thomas Van Nuffelen (4 Industriële Wetenschappen) deel aan een internationale wedstrijd polststokspringen in Clermont-Ferrand en hij deed het uitstekend. Hij vertelde ons het onderstaande. Proficiat, Thomas.

Vrijdagochtend 10 januari stapten we reeds om 6 u in de auto voor een ritje richting Frankrijk. Ongeveer tien uur later stonden we in het stadion Jean Pellez. Na een supervriendelijke ontvangst mochten we de piste op voor een korte opwarming. Maar liefst zes polsstokstanden stonden reeds klaar voor de wedstrijd van zaterdag. Na het avondeten gingen we al vroeg onder de wol daar we de volgende ochtend weer om 6 uur uit ons bed moesten.
Om 9 uur begon mijn wedstrijd. Daar stond ik dan als één van de 350 deelnemers. Mijn polsstokstand telde 20 deelnemers. Over mijn sprong van 4m04 ging niemand van mijn polsstokstand meer over. De andere wedstrijden vonden nog plaats om 12 uur en om 15 uur. Zeer tevreden kon ik plaatsnemen in de tribune om de andere deelnemers nog aan het werk te zien. Samen met trainster, hulptrainer en 2 clubgenootjes, die tevens ook een mooie prestatie neerzetten, bekeken en bespraken we de sprongen van de andere springers.

Later op de avond was het de beurt aan de elitespringers. 24 atleten van wereldtop vielen via een deadride uit de lucht. Na deze spectaculaire voorstelling konden 12 mannelijke en 12 vrouwelijke atleten aan hun wedstrijd beginnen. Bij de vrouwen werd er een tophoogte van 4m51 neergezet door Vanessa Boslak. Ook onze Belgische topatlete, Chloe Henry, deed het niet slecht. Ze sprong over 4m14.
Bij de mannen was de winnaar geen verrassing. De olympisch kampioen, Renaud Lavillenie, klaarde zonder veel moeite de hoogte van 5m84 waarmee hij de anderen met grote voorsprong achter zich liet.

Na deze geweldige ervaring konden we ons bed opzoeken om de volgende ochtend terug huiswaarts te keren.

Klik om te vergroten.

This entry was posted in Buitenland, Events, Sport and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *