6K naar de beurs voor oefenfirma’s in Hasselt

Op donderdag 28 november 2013 gingen we met 6 Handel naar de Viro beurs in Hasselt met onze oefenfirma Time-2-Break. De beurs telde ongeveer 50 oefenfirma’s die gevestigd waren over heel België. De kans was dus niet zo klein om hier en daar een franstalige oefenfirma tegen het lijf te lopen.

Het eerste lesuur kwamen we samen op school om de afspraken te overlopen en alles in te pakken voor de beurs. Daarna namen we de trein naar Hasselt en bracht de bus ons tot bij de PXL waar de beurs plaatsvond.

Eénmaal aangekomen op de beurs hebben we ons aangemeld en konden we onze stand opbouwen. De taken werden verdeeld en alles werd nog éénmaal besproken zodat iedereen wist wat hij/zij moest doen op de beurs. Iedereen had een shift van ongeveer een uur en 2 leerlingen maakten reclame voor onze oefenfirma in kerstmanpak.

De stand was versierd met een kerstboom met dopjes van frisdranken als kerstballen en lichtjes. We wilden werken rond het thema Kerstmis en daarom hadden we een rood doek versierd met watjes die net sneeuwvlokjes leken. Bij aankoop van een product mocht je een praline nemen en bij aankoop van meer dan € 2 500 mocht je een snoepzakje naar keuze nemen.

De verkopen kwamen langzaam maar zeker op gang en op het einde van de dag hadden we toch een dikke 24 verkopen, wat niet slecht was voor onze eerste beurs. Rond 15u30 konden we onze stand afbreken en terug richting station gaan.

Terug in Aarschot aangekomen, moesten alle spullen nog naar de auto gebracht worden. Iedereen was tevreden en zo konden we naar huis met onze eerste beurservaring.

Jana L.
6K

Klik om te vergroten!

This entry was posted in Binnenland, Economie, Excursie and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *