4AB in Alcamo – 3

Na de hevige regenval van gisteren zag het weer er vanmorgen nog niet direct veelbelovend uit. Even later klaarde het uit en hadden we vandaag een mooie en droge dag in Monreale en Palermo.
Omstreeks half negen vatten we de busrit door een prachtige bergstreek richting Monreale aan. Monreale betekent Koninklijke berg. In de magistrale dom uit de Noormannentijd stonden we vol bewondering te kijken naar de talrijke Griekse en Byzantijnse mozaïeken. Deze tonen taferelen uit het Oude Testament, de schepping van de aarde en het verhaal rond de Ark van Noach. De zijschepen laten de wonderbaarlijke genezingen van Jezus zien.
Ook de indrukwekkende kloostergang van de Benedictijnen stond op het programma. De 216 koppels zuilen zijn alle verschillend gedecoreerd; er werd dan ook druk gefotografeerd.
Daarna volgde het stadsbezoek aan Palermo, de hoofdstad van Sicilië. Tijdens onze wandeling maakten we kennis met de belangrijkste pleinen en gebouwen van de stad: het Noormannenpaleis waar nu het Siciliaans parlement zetelt, de kathedraal, de fraaie barokke kerk San Giuseppe dei Teatini, de kleinere kerk ‘La Martorana’ waar we nog eens getrakteerd werden op mozaïeken.
Onze leerlingen poseerden graag voor een groepsfoto voor de Carro di Santa Rosalia. Hierop bevindt zich de patroonheilige van Palermo en elke 4de juli wordt deze versierd en rijdt men ermee door de stad.
Daarna was het tijd voor hoe kan het ook anders “shopping”. Met de nodige souvenirs op zak keerden we ‘s avonds terug naar ons gastgezin.

ADB

La Martorana

This entry was posted in Buitenland, Excursie, Geschiedenis, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *