4AB in Alcamo – 2

Maandag 11 november: geen Wapenstilstand in Alcamo, wel een gewone schooldag! In de voormiddag was er Italiaanse les: de Siciliaanse leerlingen en leerkrachten brachten ons, Belgen de basisbeginselen van het Italiaans bij. Vervolgens stelden enkele leerlingen aan de hand van een PowerPointpresentatie hun school voor en dan werden we rondgeleid in onze gastschool, het Instituto Tecnico Statale “Girolamo Caruso”. Het taallabo Engels maakte indruk op onze leerkracht Engels! In de turnzaal maakten we tijd voor een volleybalwedstrijd en wat badminton. Om geen Belgische of Siciliaanse verliezers te hebben kozen we voor de diplomatische oplossing van ploegen met gemengde nationaliteiten 🙂 We sloten onze voormiddag af met een bezoek aan de directeur van de school. Zij leek heel blij te zijn met het cadeautje van onze school: een doosje pralines. Tot slot kregen we nog “muffuletti cunzati” aangeboden: een typisch Siciliaans broodje met kaas, tomaten, ansjovis en olijfolie. Op Sint-Maarten wordt het speciaal gebakken omdat dan voor het eerst de nieuwe wijn gedronken kan worden. En of dat broodje smaakte? Veel van onze leerlingen gingen er nog een tweede vragen!

Dan was het lunchpauze. De meesten gingen naar huis om daar te eten. Straks om 15u30 zien we elkaar terug om Alcamo stad te verkennen. De lange lunchpauze heeft te maken met het Siciliaanse levensritme: siëstatijd! In de siësta moesten we vandaag jammer genoeg niet bekomen van de hitte maar wel van de gietende regen en de frisse temperatuur (12 graden)!

LVB

PS De Etna spuwde wat vuur vandaag, maar wij zitten veilig. De Etna ligt 300 km verder, aan de oostelijke kant en wij verblijven in het noordwesten!


Klik hier voor een diashow (26 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Excursie, Uitwisseling and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *