Op bedrijfsbezoek bij ASCO Industries

Op maandag 21 oktober brachten de klassen 5N en 6N, studierichting mechanische vormgevingstechnieken, een bedrijfsbezoek aan de firma ASCO Industries in Zaventem.

ASCO is een bedrijf dat onderdelen voor vliegtuigbouw vervaardigt. De producten van ASCO zitten in de meeste moderne vliegtuigen over de hele wereld. Grote en bekende klanten zijn bijvoorbeeld Airbus en Boeing. ASCO produceert gemiddeld 100 vliegtuigen per maand.

We kregen een interessante en boeiende rondleiding in verschillende afdelingen en zagen de stappen van de eerste productiefasen tot uiteindelijk de afgewerkte onderdelen. De productie gebeurt volledig geautomatiseerd met CNC-bewerkingsmachines, heel interessant en leerrijk voor onze leerlingen. We maakten ook kennis met verschillende methoden van kwaliteitscontrole.

Buiten een boeiend bedrijfsbezoek, was dit bezoek was ook in functie van het project “ASCP”: Aircraft Schools Challenge Project. Dit is een project in samenwerking met RTC Vlaams Brabant en ASCO, waaraan de leerlingen van 5N en 6N deelnemen. Het was dan ook heel interessant om te zien waar de opspanmiddelen die de leerlingen voor dit project ontwerpen en realiseren, in werkelijkheid worden gebruikt.

ASCO is een bedrijf waar de leerlingen van de studierichting mechanische vormgevingstechnieken perfect aan het werk kunnen na hun studies!

KV

ASCO Industries

ASCO Industries

ASCO Industries

ASCO IndustriesKlik om te vergroten.

This entry was posted in Binnenland, Events, Technologie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *