In Tremp

Dinsdag 22 oktober 2013.
Vandaag de meest actieve dag van de Catalaanse week, met een bezoek aan El Parque Nacional de Aiguestortes. Tegelijk de vroegste activiteit met afspraak om 8u aan de school. De busreis richting Espot verloopt lichtjes anders dan verwacht.
Lokale taxi’s, in het park stoere Landrover Defenders, brengen ons naar het echte vertrekpunt: het Sant Maurici-meer. Even googelen voor mooie beelden….
Warme kledij wordt aangetrokken want wind en hoogte doen ons beseffen dat de zomer al even voorbij is. Een klein halfuurtje Later verdwijnen de meeste jassen weer richting rugzak. Een klim richting waterval gevolgd door meer ‘hoogtemeters, zorgen, hier en daar, voor zweetdruppels. Van het mooie uitzicht op het Sant Maurici-meer vanaf het uitzichtspunt genieten we maar even. De wind is opnieuw dominant aanwezig. Voor de verdiende lunch lopen we door naar een hermita.
Daarna zetten we onze terugkeer naar Espot verder. Helaas zonder hulp van de Landrovers. Enkelen zitten op dat moment al door hun beste krachten door en da’s niet te best met een twee uur durende afdaling in het vooruitzicht. Rond half vier bereiken we Espot en worden de plaatselijke (drank)automaten bijna geplunderd.
De busrit naar Tremp verloopt prima.

Woensdag 22 oktober 2013.
Wie Spanje zegt denkt soms aan Spaanse wijn. Ook in deze omgeving hebben ze met de DO. Costers del Segre heel wat mogelijkheden. Een bezoek aan Sauvella in het kleine dorpje Orcau was op meerdere vlakken een leerrijke ervaring. De Nederlandse eigenaar praatte gemotiveerd over zijn passie terwijl de ochtendmist mooi de herfstkleuren in de wijngaard versterkte. Het proeven van recente en iets oudere oogsten was een leuke afsluiter.
Even later vonden we in het plaatselijke natuurparkje van Basturs een prima picknick plek.
De namiddag volgde een bezoek aan enkele gerestaureerde oude winkeltjes in Sallas de Pallars, ooit het economische hart van de regio. Sisco Farras, voormalig leraar geschiedenis in onze gastschool is de motor van dit gewaardeerde project.
Daarna terug richting Tremp om de rest van de dag met de gastfamilie door te brengen.

HD

This entry was posted in Buitenland, Excursie, Uitwisseling and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *