Excursie aardrijkskunde

Op 21 oktober gingen de leerlingen van het vijfde jaar op uitstap naar Het Europlanetarium en Het Vlaams Mijnmuseum in Beringen.
 
Onze dag begon met een bezoek aan het Vlaams Mijnmuseum in Beringen. Eerst kregen we een rondleiding door de oude mijngebouwen, door een ex-mijnwerker. Hierna gingen we de maquette bekijken van het hele domein, we kregen nog wat extra informatie over het domein en de geschiedenis. Het was een heel leuke en leerrijke ervaring om te luisteren naar de verhalen die de ex-mijnwerker te vertellen had.
Na de lunchpauze gingen we naar het Europlanetarium in Genk waar we een projectie van 360° kregen van de sterrenhemel. Dit was zeer boeiend voor zowel leerlingen als de leerkrachten. Zo boeiend voor één leerkracht, dat we richting Aarschot vertrokken zonder hem aan boord. Kortom, een geslaagde dag.

DIABLOG bedankt Dries Janse (5C) voor z’n bondig verslagje… maar betreurt het dat hij er niet bij vermeldde dat de leerkracht in de speeltuin bleek te zijn!

Yassine Hayani  (5D) voegt er nog volgende details aan toe: In het mijnmuseum bekeken we een korte film over het leven van de mijnwerkers zodat we extra nuttige informatie kregen. In het planetarium maakten we een reis door ons zonnestelsel en bezochten ook andere zonnestelsels. We leerden veel bij over sterrenbeelden en na de tentoonstelling bestudeerden we een telescoop. Die werd op de zon gericht en de gids hield er een stuk papier achter. Dat vloog na 2 seconden spontaan in brand. De gids waarschuwde ons dat we maximum 2 keer door de telescoop konden kijken als deze gericht was op de zon, met elk oog 1 keer.

   

Dries en Yassine en al de anderen kregen “waar voor hun geld”: ze reisden niet alleen naar Beringen en Genk, maar ook naar andere planeten…

This entry was posted in Aardrijkskunde, Binnenland, Events, Excursie and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *