Op snuffelstage

Giel Budts van 7B stak heel wat op van zijn snuffelstage en wilde zijn stageverhaal delen met DIABLOG.
Hartelijk dank,  Giel.

Gegroet beste lezer, ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Giel Budts en ik studeer stuur- en beveiligingstechniek, een specialisatiejaar in het Damiaaninstituut te Aarschot. Dit jaar hebben wij al een zogenaamde snuffelstage gedaan: dit houdt in dat wij twee dagen lang een bedrijf dat werkt in de beveiligingssector, op de voet hebben gevolgd.
Ik ben samen met een goede vriend, die ook bij mij in de klas zit terecht gekomen bij het beveiligingsbedrijf Argus Security Systems, dat op enkele minuten rijden met de fiets van mijn huis verwijderd is. Het eerste contact met Argus liep een beetje stroef omdat de baas pas een week later tijd had om ons te ontvangen voor een klein gesprekje en de papieren uit de voeten te doen.
Het gesprek zelf was wel veelbelovend; we werden geweldig goed ontvangen door Maurice en Walter: vader en zoon die samen al vele jaren het familiebedrijf leiden. Het duo doet samen de administratieve en financiële kant van het bedrijf. We hadden een goed gesprek en de bijhorende afspraken werden gemaakt. Met andere woorden: een geslaagde start.

De twee dagen die wij mee mochten gaan met de drie werknemers van Argus waren geweldig leerrijke dagen. In twee simpele dagen heb ik veel meer bijgeleerd dan op school. De eerste dag ben ik mee gegaan naar de Delhaize waar enkele camera’s en detectoren moesten opgehangen worden. Na heel veel vragen te stellen aan Jeroen (de man die mij tijdens de eerste dag bijstond ), heb ik erg veel bijgeleerd over het programma dat Argus gebruikt om alles te configureren. Jeroen beantwoordde ook elke vraag die ik stelde met veel plezier. Hij leerde mij op alsof ik in drie dagen een expert zou worden. Van openvijzen tot uittesten en programmeren: alles is uitgelegd tot in het kleinste detail.
Dag twee ben ik mee geweest met Niels, een jongeman die in het onderhoud staat. Elk alarmsysteem dat wordt gelegd moet elk jaar op zijn minst één keer gekeurd worden. Dit is dus een hele taak. We zijn dan ook van huis naar huis gereden voor het uitpiepen van de zekeringen, de batterij, de telefoonlijn en natuurlijk grondig controleren of alle detectoren en magneetcontacten nog werken.
Na afloop van de dag hebben we nog even gebabbeld over zaken die je zeker moest weten als beveiligingsinstallateur.

Om af te sluiten wil ik zeker nog even Argus Security Systems bedanken niet alleen voor de geweldige opleiding, maar ook voor het geweldige personeel dat een enorm plezante begeleiding heeft gegeven. Je krijgt echt het gevoel dat je al jaren bij hen werkt.
Met andere woorden: Argus Security Systems is een geweldig stagebedrijf!

This entry was posted in Events, Stages and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *