Naar de Oxfam Wereldwinkel

Op dinsdag 15 oktober 2013 brachten de leerlingen van 3B en 3K een bezoek aan de Oxfam Wereldwinkel van Aarschot. Dit bezoek kadert voor 3K in de lessen rond België importland en voor 3B in de lessen rond socialpProfitorganisaties.
Mevrouw Vanden Bosch, een zeer gedreven vrijwilligster bij Oxfam Aarschot, lichtte het ontstaan en de werking van Oxfam toe. Ze vertelde over haar inleefreis naar Peru in 2003. Ook het assortiment van de Aarschotse winkel werd toegelicht. Nadien mochten de leerlingen proeven van een exotisch fruitsapje en rijstwafels met een chocoladelaagje.
Achteraf kreeg iedereen de mogelijkheid om iets te kopen. Mevrouw Vanden Bosch had nog een verrassing voor onze derdejaars. Naar aanleiding van de week van de Fairtrade kreeg iedereen gratis een pot choco! De leerlingen van 3B en 3K eten voortaan een (h)eerlijk “boke” choco!
Dankjewel mevrouw Vanden Bosch!
KV


Klik hier voor een diashow (10 foto’s)

This entry was posted in Binnenland, Economie, Excursie and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *