WORK FOR CHANGE – Zuiddag 2013

Reeds enkele jaren neemt DIA deel aan Zuiddag. Onder de slogan ‘Work for Change’ gaan meer dan 11 000 scholieren jaarlijks tijdens de schooluren één dag werken voor het Zuiden. Hun loon staan ze af aan een jongerenproject van Vredeseilanden in Peru. Dit jaar staat het project in het teken van de koffieboeren. Ook dit jaar neemt DIA deel met de klassen 4AB, 4K, 5JK, 6ACD.
Zuiddag draait niet enkel om de werkdag. Het is een jongerenproject waarbij educatie, burgerzin, duurzame kennis over de Noord-Zuid verhoudingen en individueel engagement aan bod komen. Deze zomer bezochten enkele jongeren uit Vlaanderen het project in Peru. Ze vertellen hun verhaal aan medeleerlingen via Facebook en MNM, filmpjes op school en een jongerenbijlage die in september op alle scholen verdeeld wordt. Twaalf Peruviaanse leeftijdsgenoten bezoeken in oktober deelnemende scholen en steden en komen hun verhaal persoonlijk vertellen. Jongeren uit verschillende werelddelen ontmoeten en leren van elkaar. Op maandag 14 oktober waren Sandy en Betsy met hun tolk Ruth te gast in het Damiaaninstituut. Ze vertelden hun Belgische leeftijdsgenoten over het leven als koffieboer in Peru, het productieproces van de koffie en over het jongerenproject. Zeer boeiend!
De week voorafgaand Zuiddag werken onze leerlingen tijdens de lesuren rond Peru. Op vrijdag kregen ze bijvoorbeeld een Spaanse les. De werkdag vormt het sluitstuk van de campagne. Onze leerlingen worden voor één dag animator, kelner, administratieve hulp, kleuterjuf, technicus, huishoudhulp, medewerker in een fietswinkel, in een slagerij, … We wensen hen alvast veel succes toe!
KV

Klik om te vergroten!

This entry was posted in Binnenland, Buitenland, Economie, Events and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *