Le blog en français: handen uit de mouwen in Dinants bejaardentehuis

De leerlingen van het zesde jaar gaan traditiegetrouw 1 of 2 dagen op bezinning. Klas 6D (Economie – Moderne Talen) kreeg de kans om gratis te logeren op een camping in Anseremme. Alles leek in kannen en kruiken tot de directie met de vraag kwam om bezinningen van laatstejaarsleerlingen te combineren met ‘dienst aan de gemeenschap’. Hiermee wil de school daadwerkelijk verwijzen naar de idealen van pater Damiaan.
Op enkele dagen tijd slaagden de leerlingen er in om zelf een rusthuis in Dinant te contacteren waar ze mochten helpen bij het middagmaal. Het werd voor iedereen een unieke belevenis. Na hun inzet voor de Franstalige senioren van « Pont d’Amour » en na nog een vermoeiende wandeling tot op hun camping, konden ze welverdiend genieten van de late zomerdagen en napraten over hun ervaringen in het bejaardentehuis.
Leerling Daan Verschueren schreef onderstaande tekst in het Frans, zodat het personeel en de bewoners de blog ook zouden kunnen lezen.
Met dank aan het rusthuis voor de goede ontvangst en organisatie ; met een dikke proficiat voor onze leerlingen en leerkracht !

Lundi, le 7 octobre 2013, la classe de 6D a visité la maison de repos Pont d’amour qui se trouve à Dinant.
Le personnel a divisé notre classe en trois groupes.
Floris, Yentl, Liam et Quinten ont aidé dans la salle à manger les personnes qui peuvent manger sans assistance. Laura et Dorien ont parlé avec les personnes séniles.
Madame Vrijsen, Melanie et moi avons aidé les vieillards qui ne peuvent plus manger indépendamment.
Après tout cela, tous les groupes ont parlé avec quelques habitants de Pont d’amour.
Je ne mens pas quand je dis que toutes les personnes étaient très sympas pour nous.
C’était vraiment une expérience formidable pour nous, et je pense aussi pour tous les habitants de Pont d’amour!

Leerling Melanie Salaets schreef dit over de bezinning:

Onze bezinning ging op maandag 7 oktober al vroeg van start. We werden om half 9 verwacht in het station van Aarschot met toch wel een nieuwsgierig gevoel in onze buik.
Na een lange, maar toch ook wel gezellige treinrit, kwamen we aan in Dinant. Onze wandeltrip richting het rusthuis begon. Zwoegen, zweten, alles erop en eraan want het rusthuis, Pont D’Amour, lag op een serieuze heuvel. Eenmaal aangekomen, aten we ons lunchpakket op en meldden we ons aan op het onthaal. We hebben de oudjes helpen ‘voederen’ en daarna zijn we met hen gaan praten, in het Frans weliswaar. We scherpten ons Frans wat aan en deden vlotte conversaties met de oudjes. Daarna vertrok onze trein richting Anséremme. Jihaa!
Daar aangekomen, wandelden we naar de lokale Delhaize en kochten voeding om twee dagen te kamperen. Na een weeral stevige wandeling, kwamen we aan op de rustige camping. Het bezinnen kon beginnen. Eerst hebben we onze caravan ingericht en daarna hebben we met z’n allen spaghetti gemaakt. Njammie! Later op de avond hebben we gezelschapsspelletjes gespeeld en vooral goed gelachen. Het was erg gezellig.
De volgende morgen waren we al redelijk vroeg uit de veren. We hebben samen lekker ontbeten en daarna alles ingepakt.
Om 13u vertrokken we weer richting station. De treinritten waren erg stresserend, aangezien we echt moesten lopen om de aansluiting van de opeenvolgende treinen te halen. Eenmaal aangekomen in Aarschot wisten we hoe laat het was, we moesten nog beginnen leren voor 2 moeilijke toetsen. Al bij al is het wel gelukt bij de meesten, maar toch…
Onze klasband was al sterk, maar na deze bezinning tweemaal zo sterk. Bedankt aan Mevr. Vrijsen en aan de directie!

Klik om te vergroten.

This entry was posted in Bezinning, Binnenland, Events and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *