Een (h)eerlijk ontbijt voor 3B, 3K en 4K

Op 2 oktober 2013 ging de 12de editie van de Week van de Fair Trade van start. Tien dagen lang worden fair trade en fairtradeproducten in de kijker gezet. Dit gebeurt zowel op nationaal vlak, bijvoorbeeld met radiospots, maar ook op lokaal vlak, opendeurdagen Oxfam Wereldwinkels.
Oxfam Wereldwinkels maakt mensen in Vlaanderen en Brussel bewust van onrechtvaardige wereldhandel en zet zich in om dit uit te roeien. Consumenten stimuleren om voor eerlijke producten te kiezen is volgens Oxfam Wereldwinkels de beste manier om daarin te slagen.
Ook DIA wil eerlijke handel in de kijker plaatsen.
Op dinsdag 8 oktober organiseerden de leerkrachten economie een (h)eerlijk ontbijt voor de leerlingen van 3B, 3K en 4K zodat ze kennis konden maken met fairtradeproducten. Tijdens dit ontbijt kregen ze uitleg over het ontstaan van eerlijke handel, de evolutie, bekeken ze enkele filmreportages, …
De leerlingen aan het woord:
“Ik vond het eten heel lekker. Ik proef bijna geen verschil. Het was leuk om met de an-dere klassen hier te zitten. Het is heel interessant.”
“Ik vond het een leuk initiatief om samen met de derdejaars zo’n ontbijt te doen. Het was lekker, voor herhaling vatbaar.”
“Ik heb een geheel andere kijk op fair trade gekregen na dit ontbijt.”
“Het was anders, maar lekker.”
“… dit moeten we volgend jaar nog zeker eens overdoen.”
“Ik vond het heel lekker. Ik had dit eigenlijk niet verwacht.”
Op dinsdag 15 oktober sluiten de leerlingen van 3B en 3K “hun Week van de Fair Trade” af met een bezoek aan de Oxfam Wereldwinkel in Aarschot.
Wil je ook GRATIS kennismaken met eerlijke handel? Ga op zaterdag 12 oktober met een lege pot choco naar een wereldwinkel en ruil hem in voor een gratis pot “fair trade choco”.
GVS en KV


Klik hier voor een diashow (20 foto’s)

This entry was posted in Economie, Events and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *