Pick and Place

Na enkele dagen offline te zijn geweest omwille van technische problemen zijn we er weer.
De leerlingen van 6G deden mee aan de ‘Pick and Place’ en daarvan brengen hun leraar verslag uit.

Verleden dinsdag zijn alle leerlingen van 6G naar Diest gegaan voor enkele opleidingen in verband met de ‘Pick and Place CC’.
Het doel van de ‘Pick-and-Place CC’ is het projectmatig verwerven van verschillende competenties en dit door gebruik te maken van up-to-date technologie. De opleidingen, die hierbij aangeboden worden door RTC Vlaams-Brabant, worden gegeven door medewerkers van de verschillende industriële partners die deelnemen aan dit project.
De ‘Pick-and-Place cc 2013-2014’ is een eerste uitbreiding op de ‘Pick and Place cc’ van verleden schooljaar en zal dit jaar als GIP uitgevoerd worden. In de loop van de volgende schooljaren zullen deze twee aangevuld worden met nog twee andere units. Na vier schooljaren vormen deze vier units samen één grote machine.
Dit schooljaar is gekozen voor het optiepakket dat gebruikt maakt van een PLC met netwerkmogelijkheden, een digitale debietmeter in functie van energysaving voor de elektropneumatische onderdelen en o.a. een lichtscherm in functie van machineveiligheid.
’s Morgens kregen we eerst een korte introductie van de firma PEC in verband met de gebruikte profielen; hoe sterk deze zijn en hoe je met behulp van grafieken maar ook softwarematig de doorbuiging en maximale trekkrachten kunt berekenen.
Kort daarna werden we onderbroken door een brandalarm. Het was slechts een oefening maar dat hield ons niet tegen om de opleiding te onderbreken; ‘Safety first’. Zo konden we zelfs van het mooie weer genieten.
Een medewerker van de firma Sick vertelde ons allerlei leuke dingen in verband met de verschillende sensoren die toegepast worden in de hedendaagse industrie.
In de namiddag kregen we een degelijke uitleg door de trainingsverantwoordelijke van SMC . Hij vertelde ons meer van de specifieke eigenschappen van de verschillende toegepaste elektropneumatische componenten en de meegeleverde elektrische as. Deze elektrische as, aangedreven door een stappenmotor, zal uiteindelijk de onderdelen verplaatsen naar de vier verschillende units van de Pick and Place.
We houden jullie zeker op de hoogte van het vervolg van ons verhaal.

IM


Klik hier voor een diashow (11 foto’s).

This entry was posted in Events, Technologie and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *