Diploma-uitreiking 2013

Net zoals op het galabal van vorige vrijdag, waren de laatstejaars massaal aanwezig op de afscheidsfeestviering woensdagavond. Ze hadden terug hun kostuum of feestkleedje aangetrokken en brachten niet alleen vriend of vriendinnetje mee, maar ook hun ouders. Natuurlijk waren ook de leerkrachten van de partij!

De meer dan 600 aanwezigen genoten van de sfeervolle avond. Tijdens de feestzitting wisselden muziek en woord mekaar af. De DIA-band o.l.v. leraar muzikale opvoeding Joeri Herregat musiceerde voortreffelijk; de leerlingen van het 1ste en 2de jaar waren onder de indruk van hun optreden voor een nokvolle zaal! In zijn afscheidsspeech beschreef Cente Van Hout de typische activiteiten die hij had beleefd in zijn studierichting Bouw- en Houtkunde. Arnout Goris (6 Industriële Wetenschappen) keek met een knipoog en een glimlach terug op het schoolreglement en op de slogans waarmee de school leerlingen aantrekt: na 6 jaar DIA was de balans positief en voelde hij zich een echte kenner van “het Damiaan-leven”. Directeur Guy Prenen legde in zijn toespraak de nadruk op de zoektocht naar geluk waarbij de school deze jongeren heeft proberen te begeleiden; het diploma is pas waardevol als je ermee in je leven echt aan de slag gaat!

Het topmoment van de avond was evenwel de uitreiking van de afstudeerhoedjes! Alle 221 afzwaaiers werden op het podium geroepen. Uitbundig zongen ze mee  met “We will rock you” en wierpen vol enthousiasme hun hoedjes in de lucht. Een lang applaus deed hen glunderen van geluk. Een onvergetelijk moment! Na afloop ontving iedereen zijn diploma secundair onderwijs uit handen van de klastitularis, die op deze manier z’n speciale taak als klastitularis in een 6de of 7de jaar ‘plechtig’ kon afsluiten.

De volgende uurtjes kon iedereen lang en gezellig napraten bij een hapje en een drankje in het unieke kader van de kloostertuin. Woorden van dank en felicitaties, herinneringen en dromen werden uitgewisseld. Het was een mooie en stijlvolle avond: het begin van een succesvol leven voor onze afzwaaiers.

Beste afstudeerders, we hopen dat jullie nog vaak een kijkje nemen op DIABLOG om op die manier verbonden te blijven met ‘ons’ Damiaaninstituut.


Klik hier voor een diashow (141 foto’s).

This entry was posted in Events and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *