OUDIA viert

Een 250-tal oud-leerlingen zochten zaterdagavond terug hun oude schoolherinneringen op tijdens de oud-leerlingenavond. Natuurlijk was iedereen welkom, maar wie afstudeerde in 1968, 1973, 1983, 1988, 1993, 1998 en 2003 werd speciaal uitgenodigd. Een man kwam -met de krop in de keel- na 48 jaar terug in het Damiaan’college’, een andere vroeg zich vertwijfeld af of de naam op het naamplaatje wel klopte want hij herkende zijn schoolkameraad van weleer amper, boezemvriendinnen en babbelkousen van weleer konden weer eens honderduit vertellen over de kindjes en de job,… Sommige waren zo onder de indruk van het weerzien (en van de blonde Wolf!) dat ze prompt een cantus aanhieven.
Het werd een sfeervolle avond in een voor de gelegenheid mooi versierde refter. Er was veel volk, veel plezier, maar nog altijd te weinig oud-leerkrachten. Die laatsten denken altijd dat hun oud-leerlingen hen zo snel mogelijk wilden vergeten; nochtans vroegen vele aanwezigen naar hen! Alles wijst erop at na verloop van tijd er vele goede herinneringen overblijven aan de school en de leerkrachten.
Dit jaar had de oud-leerlingen’bond’ zelf ook een jubileum te vieren. Ben Tirions schetste -gezeten op de reftertoog- de geschiedenis van 30 jaar OUDIA. Hij werkt samen met voorzitter Louis Brems en een werkgroepje aan de volgende 30 jaar.
Wie mee de schouders wil zetten achter de volgende oud-leerlingenreünie kan mailen naar oudia@damiaaninstituut.be


Klik hier voor een diashow (214 foto’s).

This entry was posted in Events and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *