Uitwisseling Crotone 4E en 4F – 5

Vandaag stond een oversteek naar de andere kant van het schiereiland op het programma. We gingen met de bus naar Tropea en Pizzo. Een van de Italiaans meisjes werd vandaag 15 en nadat de Italianen “Happy birthday” hadden gezongen, volgende een nog luidere versie van het Vlaamse “Lang zal ze leven”. De verbroedering wordt elke dag beter en er worden banden voor het leven gesmeed. In Tropea hielden we even een sanitaire stop in een koffie- en gelatihuis en aangezien er maar één toilet was stond er een lange wachtrij met een ijsje in de hand. We maakten een wandeling door het leuke stadje; sommigen vonden het spijtig dat de kerk gesloten was tussen 11 en 4 uur, maar de meesten konden hun ontgoocheling wel goed verstoppen. Op het einde van de wandeling kregen we een adembenemend uitzicht op een kerkje op een rots in het helblauwe water. Aan die kant van het eiland is de zee nog mooier dan in Crotone. De picknick ging door op het strand en enkelen konden niet weerstaan aan het glasheldere water en namen een duik. Na het eten moesten we terug alle trappen op naar boven en gelukkig is de specialiteit van een van de Belgisch begeleiders aardrijkskunde, zodat we de bus nog terugvonden. Daarna volgde nog een busrit van een half uurtje naar Pizzo met adembenemende uitzichten en prachtige zandstranden

Pizzo is wereldberoemd voor zijn Tartufo, een ijsje met truffelchocola binnenin. Iedereen maakte dan ook gebruik van de vrije tijd om eens te proeven en nog wat souvenirs te kopen.
Daarna ging het met de bus weer richting Crotone. Morgen (vandaag, nvdr.) is onze laatste volledige dag. Morgenvoormiddag (vandaag, nvdr) volgt nog een bezoek aan een wijnmaker, gevolgd door ons laatste museum. Daarna is het afscheid in de school en zaterdag moeten we om 4u. ’s morgens vertrekken aan de school.

EO


Klik hier voor een diashow (59 foto’s).

This entry was posted in Buitenland, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *