Busevacuatie

Op 17 en 18 april kwam de “Trammelantbus” naar onze school. Het was een gek zicht, een lijnbus in het midden van onze speelplaats.
De Trammelantbus is een uniek project. Leerlingen nemen samen met chauffeurs en controleurs de schade op in een door vandalisme geteisterde bus. Daarna wordt het kostenplaatje opgesteld. In rollenspellen ervaren leerlingen hoe hard hun gedrag en woorden kunnen overkomen. En uit een analyse van de beelden in de dispatching worden ze zich, soms pijnlijk, bewust van hoe scholieren zich gedragen op bus en tram. Controleurs van de lijn tonen de kinderen ook hoe ze in nood snel uit de bus geraken. De Trammelantbus werd onder de rook gezet, de vraag was nu: hoe geraak je binnen 30 seconden uit een bus die vol rook zit? Leerlingen en leerkrachten waren onder de indruk!
KDS


Klik hier voor een diashow (11 foto’s).

This entry was posted in Events and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *