Uitwisseling Crotone 4E en 4F – 4

Vanmorgen moesten we weer om acht uur aan de school verzamelen, maar naar Italiaanse normen is dat wel een rekbaar begrip. Tegen half negen was bijna iedereen op post; enkelen waren zo ijverig dat ze al maar even een andere les meepikten; tegen negen uur konden we dus op stap gaan. De school start voor de leerlingen elke morgen (enkel zondag is vrij) om acht uur en eindigt om 1 uur ’s middags. In de namiddag zijn er dan eventueel nog extra lessen voor hen die niet helemaal mee zijn. De aanwezigheden worden ingelezen via hun identiteitskaart en de ouders kunnen via hun computer checken of hun kinderen aanwezig zijn en welke punten ze halen. Onze leerlingen zitten niet allemaal op dat systeem te wachten. Te laat komen wordt blijkbaar niet echt als een slechte eigenschap bekeken.
We vertrokken dan richting “Park van Pythagoras”. Op een helling worden een aantal wiskundebegrippen ruimtelijk uitgebeeld. De moedigen klommen helemaal tot boven en daar heb je een prachtig uitzicht over de stad Crotone en de alom aanwezige helderblauwe zee. Is het de stilaan opkomende vermoeidheid of hebben sommigen met het aanraken van de deur van Pythagoras’ school al zo veel wiskunde opgesnoven? Een aantal verkoos zich toch maar te beperken tot het extra oefenen van de tafels van vermenigvuldiging. Vervolgens gingen we langs een iets kleinere uitvoering van het sportpaleis naar het oude stadscentrum. Onderweg pikten we nog even wat actualiteit mee. Dat de financiële crisis ook Italië treft konden we onderweg van op de eerste rij zien. Een man had zich voor een bank vastgeketend aan een paal met de boodschap dat die bank hem geruïneerd had. Zoals dat vandaag nogal eens gebeurd stonden de televisiecamera’s al te draaien voor de politie en de ziekenwagen arriveerden. We maakten een blitzbezoek aan de kathedraal en gingen dan door de oude stad via veel kleine steegjes richting kasteel. Onderweg maakten we nog even een korte tussenstop in het archeologisch museum waar een mooie gouden diadeem van een standbeeld van de godin Hera het belangrijkste voorwerp is. De laatste stop was de versterkte burcht die Crotone en de haven moest beschermen in vroegere tijden. Aangezien het weer schitterend weer was en de leerlingen hun lading museum en kasteel weer goed hadden verwerkt, kregen ze de namiddag vrij. De meesten maakten zich op voor een namiddag aan het strand. Smeren is de boodschap bij een stralende zon, 20° en een zachte zeewind. Morgen gaan we met de bus naar de overkant van Calabrië om daar de kuststadjes Pizza en Tropea te bezoeken. Het wordt weer een lange en warme dag.

EO


Klik hier voor een diashow (53 foto’s).

This entry was posted in Buitenland, Events, Uitwisseling and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *