Ambities van motorcrosser Stef Baestaens

Stef Baestaens uit 3M (Bout- en Houtkunde) heeft veel over voor zijn favoriete sport. Motorcross is zijn ding en daar gaat hij 200% voor. Lees even mee wat Stef ons liet weten.

Stef Baestaens   Stef Baestaens

Wat staat er op mijn palmares en welk streefdoel heb ik voor dit jaar?

In 2010 werd ik VBM-kampioen bij de aspiranten 85cc en behaalde ik ook in het FAM-kampioenschap de hoogste trede op het podium. In 2011 ben ik vooral in het Nederlands kampioenschap (KNMV) gaan rijden met de 125cc motor. Gezien mijn 13-jarige leeftijd was dit de beste keuze omdat dit in België niet mogelijk is vóór 14 jaar. In 2012 was ik dan eindelijk oud genoeg om het Belgische kampioenschap (VMBB) mee te starten in de categorie beloften, dat jaar was de top 10 mijn doel. Dit jaar is mijn ambitie bovenaan op het podium te eindigen in het Belgisch kampioenschap beloften MX2 met een Suzuki 250cc motor.

Wat ik doe voor mijn sport?

Stef BaestaensIk doe behoorlijk veel voor mijn sport, want er komt meer bij kijken dan je denkt. Mijn trainingsschema is opgesteld door mijn fysieke en motorcrosstrainer Jurgen Van Bellingen.
• Maandag & vrijdag zijn mijn rustdagen.
• Woensdagnamiddag train ik met de motor in Nederland.
• Dinsdag- en donderdagavond staat er fietsen op het programma.
• Zaterdag losfietsen en ’s avonds vertrekken we naar het parcours.
• Zondag al om 8.15u mijn tijdstraining en daarna 2 wedstrijden.

Er moet ook heel wat klaargezet en gekuist worden voor ik naar een wedstrijd kan vertrekken: daar krijg ik dan ook veel hulp bij van mijn ouders. Elke schoolvakantie heb ik trainingsstages in Spanje, Italië, Frankrijk of Nederland.
Dan zijn er nog mijn studies die ik moet combineren met het crossen. Je hoort mij zeker niet klagen; je moet er nu eenmaal iets voor over hebben.

Mijn ambitie?

Iedereen heeft wel een droom of doel in zijn leven, realistisch of onrealistisch is iets waar ik niet te diep wil over nadenken. Mijn droom is blijven groeien in mijn sport zonder limit…
De tijd zal mij leren waar ik sta over enkele jaren.

This entry was posted in Sport and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *