Uitwisseling USA – 5

2-daagse San Francisco

Met een kleine karavaan auto’s reden we dinsdag richting San Francisco.
Eerste stop: een prachtig zicht op de Golden Gate Bridge. Het is een beetje mistig dus het topje van de brug lijkt wel uitgegomd.
Trouwens deze brug lijkt verdacht veel op die van de afdeling hout in DIA…
We rijden verder de Foot Hills in waar we een voormalige militaire basis bezoeken. Onze gids heet Al en heeft nog een paar jaar in België gewoond toen hij voor de NAVO werkte. Op deze basis stonden Nike missiles, raketten die dienden om vijandige vliegtuigen of raketten, komende van Japan, af te schieten. Gelukkig is dat nooit nodig geweest.
Hoogtepunt van dit bezoek: toen Al een gereconstrueerde raket uit de kelder te voorschijn liet komen.
Om dit alles te verteren hielden we een picknick op het strand van Rodeo Beach. Prachtig strand aan de Pacifische Oceaan.
Enkele studenten staken hun teentjes in het koude water maar vergis u niet: hier zwemmen haaien rond!
Na de lunch bezochten we het Rescue Centre voor zeedieren. De gewonde dieren die hier terecht komen hebben een hoger knuffelgehalte: zeeleeuwen, zeehonden en zeeotters. Aanraken mocht niet want dit zijn wilde dieren maar we leerden de dieren onderscheiden, een diagnose te stellen en we zagen hoe de dieren behandeld werden.
Hierna was het hoog tijd om over DE brug te wandelen. Een zonnetje kwam piepen, dus in smeren maar want de zon verbrandt hier heel vlug onze bleke snoetjes. De wandeling is ongeveer 1,5 km lang en we hebben zicht op Alcatraz en de skyline van SF.
Terug de auto’s in en een snel bezoekje aan de meest romantisch plaats van SF: Palace of fine arts.
Nadien rijden we via de steile straten van SF en de meest steile straat: Crookedest Street…spannend!!
We overnachten in een jeugdherberg in Fort Mason, in het hart van de stad.
Op dag twee van ons bezoek schijnt de zon stralend!
Iedereen is vrij om de stad te bezoeken: Union Square om te shoppen, Haight-Ashbury de oude hippie-buurt, Fisherman’s Warf om de toerist uit te hangen…..
Om 15 uur verzamelen we om de ferry te nemen naar Alcatraz, de mythische gevangenis waar onder andere Al Capone nog heeft gezeten.
Dit is het einde van ons bezoek aan SF, een prachtige stad!
We hebben nu vrij tot en met maandag.
De meeste leerlingen zullen een dagje naar school gaan samen met hun Amerikaanse broer of zus en zondag zullen we bijna allemaal naar de NBA match van de Sacramento King’s gaan kijken.

Tot later!

KVG


Klik hier voor een diashow (53 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *