Bezoek 12-jarigen

Jongeren onderdompelen in de boeiende wereld van techniek, economie en wetenschap? Daar is DIA sterk, slim en bedrijvig in!
Twaalfjarigen uit de omliggende gemeentes komen graag op bezoek: hun juffen of meesters steken altijd zelf veel op, hun leerlingen zijn geïnteresseerd, het onthaal is warm en gul. Leerlingen gaan niet alleen met veel kennis naar huis, maar ook met een eendje dat ze zelf plooiden en zagen solderen, met een potje zelf gemaakte shampoo en met een zakje chocolade centen die ze verdienden bij de economiequiz.
Shampoo maken is een ‘leuke’ les chemie maar je leert er ook bij wat het effect is van zout in een emulsie. Techniek is zowel solderen met een werkpak aan als je hersenen gebruiken bij het programmeren van een computerprogramma dat een robot muziek laat maken en bewegen. Economie is geen saai cijfervak, maar je leert er ook heel wat over publiciteit, banklogo’s en beheer van je zakgeld.
Op de vraag: “heb je vandaag hier veel geleerd?” antwoordde één van de kleine (!), wijze kinderen: “Ja, een spreekwoord: “geld maakt niet gelukkig.”

ROB – 21 maart 2013


Klik hier voor een diashow (28 foto’s).

This entry was posted in Events and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *